Πρώτες εικόνες του Timothée Chalamet στο νέο «Dune»

timothee-chalamet Erik Pendzich
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ο Denis Villeneuve θα γυρίσει μια νέα κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας.

Το «Dune» του Frank Herbert αναμένεται να επιστρέψει στην μεγάλη οθόνη τον Δεκέμβριο και η Warner Brothers έδωσε στην δημοσιότητα μια πρώτη εικόνα από την παραγωγή, όπου ο Timothée Chalamet θα ενσαρκώσει τον πρίγκιπα Paul Atreides.

Η φωτογραφία δείχνει τον Αμερικάνο ηθοποιό ντυμένο στα μαύρα και πίσω του απεικονίζονται οι ωκεανοί της γενέτειρας του Caladan και ο ίδιος προχωρά προς το πιο απομακρυσμένο και επικίνδυνο Arrakis, ενώ στον ουρανό διακρίνονται ορισμένα μεταγωγικά αεροσκάφη.

«Αυτό που με προσέλκυσε άμεσα στον Paul ήταν το γεγονός ότι σε μια ιστορία με τόση λεπτομέρεια, και τέτοια κλίμακα μυθοπλασίας, ο πρωταγωνιστής βρίσκεται σε ένα ταξίδι αντι-ηρώων. Νομίζει πως θα γίνει κάποιος νεαρός στρατηγός που μελετά τον πατέρα του και την ηγεσία του μιας πολεμικής δύναμης προτού ενηλικιωθεί, ίσως μια δεκαετία αργότερα ή κάτι τέτοιο» σχολίασε ο Chalamet στο Vanity Fair.

Στην ταινία θα εμφανιστούν επίσης οι Oscar Isaac ως Duke Leto, η Rebecca Ferguson ως Jessica Atreides, ο Stellan Skarsgard ως Vladimir Harkonnen, ο Dave Bautista ως Glossu Rabban, ο Javier Bardem ως Stilgar, η Zendaya ως Chani, ο Josh Brolin ως Gurney Halleck, ο Jason Momoa ως Duncan Idaho, ο David Dastmalchian ως Piter De Vries και η Charlotte Rampling ως Reverend Mother Mohiam.