Robert De Niro και Joaquin Phoenix διαφώνησαν στα γυρίσματα του «Joker»

Joker
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

«Πείτε του πως είναι ηθοποιός και πρέπει να βρίσκεται εκεί» φέρεται να είχε δηλώσει ο De Niro για τον συμπρωταγωνιστή του.

Το «Joker» ήταν μια από τις αναπάντεχες εκπλήξεις της περασμένης χρονιάς, αφού παρά το σχετικά μικρό μπάτζετ (για ταινία βασισμένη σε κόμικς) κατάφερε να διακριθεί στα Όσκαρ. Η επιτυχία του έργου οφείλεται εν πολλοίς στην αξέχαστη ερμηνεία του Joaquin Phoenix και το σενάριο των Todd Phillips και Scott Silver.

Σύμφωνα όμως με νέα δημοσιεύματα, ο Phoenix φέρεται να ήρθε σε «σύγκρουση» κατά την διάρκεια της παραγωγής με τον συμπρωταγωνιστή του, τον Robert De Niro. Αφορμή υπήρξε η ανάγνωση του σεναρίου που είθισται να γίνεται με όλο το καστ πριν την έναρξη των γυρισμάτων.

Άρθρο του GQ ισχυρίζεται πως ο Phoenix δεν είχε καμία διάθεση να παρευρεθεί στην ανάγνωση, μέχρι που παρενέβη ο συμπρωταγωνιστής του. «Πείτε του πως είναι ηθοποιός και πρέπει να βρίσκεται εκεί. Μου αρέσει να ακούω όλη την ταινία και θα βρεθούμε όλοι μαζί σε ένα δωμάτιο για να διαβάσουμε το σενάριο» φέρεται να τόνισε ο De Niro στον Phillips.

Τελικά ο Phoenix σεβάστηκε την επιθυμία του De Niro και συμμετείχε κανονικά στην πρώτη ανάγνωση του σεναρίου με τους υπόλοιπους ηθοποιούς. Το ίδιο άρθρο εξηγεί πως ο Phoenix πιστεύει ότι δίνει καλύτερες ερμηνείες όταν είναι αυθόρμητος και θεωρεί ότι οι πρόβες δεν βοηθούν ως προς αυτό.