Για πρώτη φορά σε βινύλιο η «Πριγκίπισσα Μονονόκε» του Hayao Miyazaki

princess-mononoke
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ο Joe Hisaishi έγραψε την μουσική επένδυση της κλασικής animated ταινίας του εμβληματικού Studio Ghibli.

Το soundtrack της «Πριγκίπισσας Μονονόκε» που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Hayao Miyazaki το 1997 θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε βινύλιο μέσω της Norman Records στις 24 Ιουλίου. Η μουσική επένδυσης της animated ταινίες που έγραψε ο Joe Hisaishi θα κυκλοφορήσει σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις.

Σύμφωνα με άρθρο του The Vinyl Factory, το πακέτο θα περιλαμβάνει την μουσική του Joe Hisaishi όπως παρουσιάστηκε στην ταινία από την φιλαρμονική ορχήστρα της πόλης του Τόκιο, μια εκτέλεση από την φιλαρμονική ορχήστρα της Τσεχίας σε μουσική διεύθυνση του Hisaishi που ηχογραφήθηκε το 1998 καθώς και το συνοδευτικό άλμπουμ «Image» που κυκλοφόρησε ευρέως στην Ιαπωνία με το καστ της ταινίας να ερμηνεύει τα τραγούδια.

Η προπώληση των νέων remastered εκδoxών των τριών άλμπουμ που έρχονται με νέο artwork έχει ήδη ξεκινήσει μέσω της επίσημης σελίδας της Norman Records. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν τα άλμπουμ θα εκδοθούν σε box set.

Το ιαπωνικό στούντιο είχε αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα το τελευταίο διάστημα, όμως στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ανακοίνωσε τα σχέδια του για το 2020. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παραγωγή πάνω σε δύο νέες ταινίες (μια εκ των οποίων του Miyazaki) συνεχίζεται κανονικά.