Ο Quentin Tarantino ήθελε να γυρίσει ταινία James Bond με τον Pierce Brosnan

quentin-tarantino-pierce-brosnan
ΤΡΙΤΗ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

«Χτυπούσε το τραπέζι και έλεγε πως είμαι ο καλύτερος James Bond και παρακαλούσα να ηρεμήσει, αλλά δεν λέμε στον Tarantino να ηρεμήσει».

Πολλά έχουν γραφτεί για τα μελλοντικά σχέδια του Quentin Tarantino καθώς και την δέκατη (και τελευταία) ταινία που σκοπεύει να γυρίσει για να κλείσει την καριέρα του ως σκηνοθέτης. Αν και ο Tarantino έχει γίνει γνωστός για τα πρωτότυπα σενάρια του, ορισμένες φήμες τον ήθελαν να αναλαμβάνει το «Star Trek», οι οποίες όμως τελικά διαψεύστηκαν.

Το ενδιαφέρον του Tarantino για ένα καθιερωμένο franchise δεν ήταν μοναδικό, αφού σύμφωνα με τον Pierce Brosnan, ο Αμερικάνος σκηνοθέτης είχε κάνει σχέδια για μια ταινία James Bond. Η αποκάλυψη έγινε από τον βετεράνο ηθοποιό σε ένα viewing party του «Goldeney» που είχε διοργανώσει το Esquire.

«Ήταν μετά το “Kill Bill Vol. 2” και [ο Tarantino] ήθελε να με δει, οπότε πήγα μια μέρα στο Χόλυγουντ από την παραλία και τον συνάντησα στο Four Seasons. Έφτασα εκεί στις 7μμ, μου αρέσει να είμαι συνεπής. Πήγε 7:15, πουθενά ο Quentin, ήταν πάνω και έκανε συνεντεύξεις» αφηγήθηκε ο Brosnan.

Καθώς περνούσε η ώρα και ο πρώην «007» αναρωτιόταν πότε θα εμφανιστεί ο Tarantino, συνεργάτες του σκηνοθέτη απολογήθηκαν για την καθυστέρηση και τον κέρασαν ένα μαρτίνι. Αφού ήπιε το πρώτο ποτό, ο Brosnan συνέχισε να πίνει μόνος του και ήταν «αρκετά μεθυσμένος» μέχρι να εμφανιστεί τελικά ο Tarantino, ο οποίος με την σειρά του ήπιε αρκετά ποτά.

«Χτυπούσε το τραπέζι και μου έλεγε πως είμαι ο καλύτερος James Bond, ότι ήθελε να κάνει μια ταινία James Bond. Ήταν μικρός χώρος στο εστιατόρια και παρακαλούσα να ηρεμήσει, αλλά δεν λέμε στον Quentin Tarantino να ηρεμήσει» δήλωσε στην συνέχεια ο Brosnan.

Δυστυχώς όμως ο 66χρονος ηθοποιός δεν αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με την ταινία που ήθελε να γυρίσει ο Tarantino, εξηγώντας πως παρά τις προσπάθειες του σκηνοθέτη «δεν ήταν γραφτό να γίνει». Ο Brosnan αρκέστηκε πάντως να σχολιάσει πως «θα ήταν καλή» ταινία.