«Πράσινο φως» για το πρίκουελ του «Hunger Games»

hunger-games
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ο Francis Lawrence θα επιστρέψει στην καρέκλα του σκηνοθέτη για την μεταφορά του «The Ballad Of Songbirds And Snakes».

Η Suzanne Collins, συγγραφέας της bestseller σειράς μυθιστορημάτων «Αγώνες πείνας», επιβεβαίωσε τις φήμες πως έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός μιας πρίκουελ ταινίας από την Lionsgate με τίτλο «The Ballad Of Songbirds And Snakes».

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα της νέας ταινίας, η οποία λογικά θα εξαρτηθεί από την άρση των έκτακτων μέτρων αυτοπεριορισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις σκηνοθέτης για άλλη μια φορά θα είναι ο Francis Lawrence, ο οποίος γύρισε το «Αγώνες πείνας: Φωτιά» και τα δύο μέρη του «Αγώνες πείνας: Επανάσταση». Η Collins θα έχει ρόλο εκτελεστικού παραγωγού ενώ θα αναλάβει το σενάριο μαζί με τον Michael Arndt.

Την περασμένη χρονιά η Collins αποκάλυψε πως ετοιμάζει το νέο της βιβλίο που θα εκδοθεί στις 19 Μαΐου. Η υπόθεση του «The Ballad Of Songbirds And Snakes» εκτυλίσσεται 64 χρόνια πριν τα γεγονότα της πρώτης ιστορίας στην σειρά και κατά την διάρκεια των δέκατων «Αγώνων πείνας» .

Πρωταγωνιστής του πρίκουελ είναι ο 18χρονος Coriolanus Snow, πριν γίνει ο μοχθηρός πρόεδρος του δυστοπικού Panem που ενσάρκωσε ο Donald Sutherland στην μεγάλη οθόνη. Σε άρθρο του Empire αναφέρει πως το βιβλίο επικεντρώνεται στην σχέση μεταξύ του νεαρού Snow και μιας γυναίκας από το District 12.

Το Entertainment Weekly δημοσίευσε ένα απόσπασμα, όπου ο Snow παρουσιάζεται ως «ένας έφηβος που γεννήθηκε με προνόμια, αλλά αναζητά κάτι περισσότερο, πολύ διαφορετικός από τον άνδρα που θα γίνει. Εδώ, είναι φιλικός, είναι γοητευτικός. Για την ώρα είναι ένας ήρωας».

Όταν έγινε γνωστή η υπόθεση του νέου βιβλίου, πολλοί οπαδοί της σειράς εξέφρασαν την απογοήτευση τους στην προσπάθεια να παρουσιαστεί ο σατανικός πρόεδρος Snow ως ένας «παρεξηγημένος ήρωας» με ένα «τραγικό παρελθόν».