Val Kilmer: «Χρειάστηκε να παρακαλέσω για να επιστρέψω στο Top Gun»

val-kilmer Denis Makarenko
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ο χολιγουντιανός αστέρας αποκάλυψε πως αρχικά δεν τον ενδιέφερε να αναλάβει τον ρόλο του «Iceman» στην ταινία του Tony Scott.

Ο Val Kilmer αποκάλυψε πως αρχικά δεν ήθελε να εμφανιστεί στο «Top Gun», όμως χρειάστηκε να «παρακαλέσει» για να μπορέσει να επιστρέψει στον ρόλο του στην πολυαναμενόμενη συνέχεια. Η αποκάλυψη έγινε στην νέα αυτοβιογραφία του Αμερικάνου ηθοποιού με τίτλο «I’m Your Huckleberry».

«Δεν ήθελα τον ρόλο. Δεν με ενδιέφερε η ταινία. Η ιστορία δεν με ενδιέφερε. Ο ατζέντης μου, ο οποίος εκπροσωπούσε επίσης τον Tom Cruise, ουσιαστικά με βασάνισε για συναντήσω τουλάχιστον τον Tony Scott, λέγοντας μου πως είναι ένας από τους πιο καυτούς σκηνοθέτες στην πόλη» αναφέρει ο Kilmer στο βιβλίο του.

Στην συνέχεια ο ηθοποιός εξηγεί πως προσπάθησε να απεμπλακεί από τον ρόλο δίνοντας μια εσκεμμένα «ανόητη» ερμηνεία στο δοκιμαστικό. «Διάβασα τα λόγια αδιάφορα και προς έκπληξη μου, μου έδωσαν το ρόλο. Ήμουν περισσότερο απογοητευμένος παρά ενθουσιασμένος» εξήγησε ο 60χρονος ηθοποιός.

Παρά τον αρχικό δισταγμό του, η ταινία του Scott έσπασε τα ταμεία και τον βοήθησε να γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα στο Χόλυγουντ. Ήταν μόλις ο τρίτος ρόλος του, μετά το «Άκρως τρελό κι απόρρητο» των David Zucker, Jim Abrahams και Jerry Zucker και το «Real Genius» της Martha Coolidge.

Shutterstock / Denis Makarenko

Περίπου τρεις δεκαετίες αργότερα όμως, ο Kilmer χρειάστηκε να «παρακαλέσει» για να παίξει τον ρόλο του «Iceman», αφού οι παραγωγοί δεν είχαν συμπεριλάβει τον χαρακτήρα στα σχέδια τους. Τελικά οι προσπάθειες του απέδωσαν και τόσο οι παραγωγοί όσο και ο Cruise συμφώνησαν να συνεργαστούν.

«Ο Cruise δεν θα μπορούσε να είναι πιο cool. Ο Tom και εγώ συνεχίσαμε από εκεί που το αφήσαμε. Η επανένωση ήταν υπέροχη» τόνισε ο χολιγουντιανός αστέρας. Η πρεμιέρα του «Top Gun: Maverick» σε σκηνοθεσία του Joseph Kosinski έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο.