O σατιρικός και γεμάτος φαντασία «Δισκόκοσμος» του Terry Pratchett έρχεται στην μικρή οθόνη

terry-pratchett Michal Kalasek
ΤΡΙΤΗ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις θα δημιουργηθούν πολλαπλές τηλεοπτικές σειρές βασισμένες στα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα.

Η πολυαγαπημένη σειρά βιβλίων φαντασίας «Δισκόκοσμος» που έγραψε ο Terry Pratchett πρόκειται να μεταφερθεί στην μικρή οθόνη. Βάσει της νέας συμφωνίας μεταξύ της εταιρείας που ίδρυσε ο συγγραφέας, την Narrativia, με τις Motive Pictures και Endeavor Content θα δημιουργηθούν πολλαπλές τηλεοπτικές σειρές.

Δεν έχει γίνει γνωστό ποια από τα 40 βιβλία της σειράς θα αξιοποιηθούν για τις τηλεοπτικές σειρές, όμως σύμφωνα με την Narrativia στόχος είναι να γυριστούν «πραγματικά αυθεντικές και σπουδαίες μεταφορές που θα παραμείνουν πιστές στην πρωτότυπη και μοναδική ιδιοφυία [του Pratchett]».

Σε δηλώσεις της η διευθύντρια της Narrativia και κόρη του συγγραφέα Rhianna Pratchett σχολίασε πως τα βιβλία της σειράς είναι γεμάτα «από μοναδικούς χαρακτήρες, πνευματώδη αφήγηση και απίστευτες λογοτεχνικές αλληγορίες» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι τηλεοπτικές παραγωγές θα έκαναν τον πατέρα της περήφανο.

«Το πνεύμα αυτής της νέας συμμαχίας έχει σχηματιστεί από την κοινή αγάπη για [τα βιβλία του Pratchett] και την δέσμευση για την δημιουργία μιας επικής σειράς, η οποία θα ξεκινήσει με ορισμένους από τους πιο εμβληματικούς τίτλους στο εξαιρετικά επίκαιρο και σατιρικό σύμπαν του Sir Terry» αναφέρει η ανακοίνωση της Narrativia.

Πολλά έργα του Pratchett, ο οποίος πέθανε το 2015, έχουν ήδη μεταφερθεί στην μικρή οθόνη, όπως τα «Hogfather», «The Colour of Magic» και «Going Postal», ενώ πιο πρόσφατα κυκλοφόρησε μέσω του Amazon Prime μια σειρά βασισμένη στο «Good Owens» με τους David Tennant και Michael Sheen.

Ο «Δισκόκοσμος» που έπλασε ο Pratchett αποτελείται από ένα επίπεδο δίσκο, ο οποίος περιστρέφεται πάνω στις πλάτες τεσσάρων τεράστιων ελεφάντων, οι οποίοι με τη σειρά τους στέκονται πάνω σε μια ακόμη πιο μεγάλη χελώνα που «πλέει» στο διάστημα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στα μυθιστορήματα της σειράς ο συγγραφέας παρωδεί τα πάντα, από αρχαίες μυθολογίες και φιλοσοφίες, μέχρι σύγχρονο κινηματογράφο, στερεότυπα, πολιτικά συστήματα, θρησκευτικό φανατισμό και άλλα. Η σειρά αυτή έγινε εξαιρετικά δημοφιλής σε πολλές χώρες και έχει μεταφραστεί σε 27 γλώσσες, ενώ στην Μεγάλη Βρετανία η επιτυχία της έλαβε διαστάσεις ανάλογες με αυτή του «Star Trek» στις ΗΠΑ.