Πέθανε ο θρύλος του Μπόλιγουντ Irrfan Khan

irrfan-khan
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στη «Ζωή του Πι» το 2012.

Ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς του Μπόλιγουντ, ο Irrfan Khan, πέθανε στην ηλικία των 53 ετών. Ο Khan είχε κάνει εισαγωγή σε νοσοκομείο της Μουμπάι την Τρίτη για λοίμωξη των νεφρών, όμως η κατάσταση του επιδεινώθηκε.

«”Έχω εμπιστοσύνη, έχω παραδοθεί”. Αυτά είναι ορισμένα από τα λόγια που εξέφρασε ο Irrfan σε ένα συγκινητικό σημείωμα που έγραψε το 2018 όταν μίλησε ανοιχτά για την μάχη του με τον καρκίνο. Ένας λιγομίλητος άνδρας και ένας ηθοποιός με βουβές εκφράσεις στο βαθύ βλέμμα του και τις αξέχαστες δράσεις του επί σκηνής» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Khan, σχολιάζοντας πως ο ηθοποιός «ήταν ένα ισχυρό πνεύμα, κάποιος που πολεμούσε μέχρι το τέλος και πάντα ενέπνεε όλους όσους έρχονταν κοντά του».

Reuters

Ο Ινδός ηθοποιός είχε αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και το 2018 είχε διαγνωστεί με νευροενδοκρινικό όγκο. Το 2019 υποβλήθηκε σε θεραπεία για τον καρκίνο και τακτικά ενημέρωνε τους θαυμαστές του μέσω βίντεο.

«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να είναι κανείς θετικός. Εξαρτάται από εσένα εάν θα μπορέσεις να φτιάξεις λεμονάδα [όταν η ζωή σου δώσει λεμόνια] σε αυτές τις περιπτώσεις» είχε δηλώσει ο Khan σε ένα από τα μηνύματα του.

Reuters

Ο Khan έκανε το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη το 1988 στο «Salaam Bombay» της Mira Nair και γρήγορα έγινε ένα από τα πιο λαμπρά ονόματα στο Μπόλιγουντ, χάρη σε ρόλους του όπως την περιπέτεια «The Warrior» του Asif Kapadia το 2001 και το δράμα «Haasil» του Tigmanshu Dhulia το 2003.

Ο πολυτάλαντος ηθοποιός γνώρισε τεράστια επιτυχία εκτός συνόρων με τις ερμηνείες του σε ταινίες όπως το «Ταξίδι στο Darjeeling» του Wes Anderson το 2007, το «Slumdog Millionaire» των Danny Boyle και Loveleen Tandan, αλλά και το «Η ζωή του Πι» του Ang Lee το 2012. Ο Khan συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε ταινίες του Μπόλιγουντ και πιο πρόσφατα εμφανίστηκε στο «The Amazing Spider-Man» και το «Jurassic World».