Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες αποτυχίες στα box office για το 2019;

x-men-dark-phoenix
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Άσχημα τα νέα για τα μεγάλα στούντιο του Χόλυγουντ που επένδυσαν στα ριμέικ και τις συνέχειες.

Η τάση τα τελευταία χρόνια στο Χόλυγουντ θέλει τα μεγάλα στούντιο να επενδύουν σε συνέχειες και ριμέικ παλαιότερων επιτυχιών και για ένα μεγάλο διάστημα η επιλογή ήταν πετυχημένη. Η Disney άλλωστε έχει σπάσει εισπρακτικά ρεκόρ με τις ταινίες βασισμένες στους ήρωες της Marvel, ενώ πολλά άλλα στούντιο επιχείρησαν να αντιγράψουν την συνταγή.

Η περασμένη χρονιά ενδεχομένος να σηματοδοτεί το τέλος αυτής της εποχής, αφού σύμφωνα με την ετήσια λίστα των μεγαλύτερων «αποτυχιών» στα διεθνή box office που συντάσσει το Deadline, οι θεατές μάλλον έχουν αρχίσει να κουράζονται από τις πολλές συνέχεις και τα ριμέικ.

Στην κορυφή της λίστας του Deadline βρίσκεται το «X-Men: Μαύρος Φοίνικας» που σκηνοθέτησε ο Simon Kinberg. Η παραγωγή αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα και καθυστερήσεις με αποτέλεσμα το μπάτζετ να εκτοξεύεται στα 200 εκατομμύρια δολάρια και τα έσοδα να εκτιμώνται στα 252 εκατομμύρια δολάρια. Λαμβάνοντας όμως υπόψη τα τεράστια κόστη marketing και διανομής, η ταινία τελικά είχε ζημίες ύψους 133 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η έκτη ταινία του «Εξολοθρευτή» με τον Arnold Schwarzenegger, την Linda Hamilton και την Mackenzie Davis. Παρά την επιστροφή του James Cameron στο franchise (από το πόστο του παραγωγού), ο ενθουσιασμός των οπαδών της σειράς είχε ατονήσει τα τελευταία χρόνια μετά το «Εξολοθρευτής: Γένεσις». Σίγουρα δεν βοήθησαν οι έντονες διαφωνίες του Tim Miller με τον Cameron κατά την διάρκεια του μοντάζ, με το τελικό αποτέλεσμα να απογοητεύει κριτικούς και κοινό. Οι ζημιές των παραγωγών, σύμφωνα με το Deadline, ανέρχονται στα 122,6 εκατομμύρια δολάρια.

Το πολυσυζητημένο ριμέικ του κλασικού μιούζικαλ «Γάτες» από τον Tom Hooper καταλαμβάνει την τρίτη θέση, με τις ζημιές να εκτιμώνται στα 113,6 εκατομμύρια δολάρια. Παρά το υπέρλαμπρο καστ, η μεταφορά του Hooper αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο post-production στάδιο και σάρωσε τα Χρυσά Βατόμουρα.

Η πεντάδα του Deadline έκλεισε με την περιπέτεια επιστημοικής φαντασίας «Gemini Man» που μάλλον θέλει να ξεχάσει ο Will Smith καθώς οι συνολικές ζημιές υπολογίζονται στα 111,1 εκατομμύρια δολάρια και το «Ο Ευγενικός Κύριος Λινκ» (101,3 εκ. δολάρια), το οποίο παραδόξως είχε προταθεί για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.