Η Anne Hathaway πήγε στο δοκιμαστικό τής Catwoman ντυμένη Harley Quinn

anne-hathaway JStone
ΤΡΙΤΗ, 05 ΜΑΙΟΥ 2020

Παρά το σφάλμα της, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός είχε γρήγορα αντανακλαστικά και κέρδισε τον ρόλο στον «Σκοτεινό Ιππότη» του Nolan.

Τα δοκιμαστικά για μια ταινία εμπεριέχουν πολλούς κινδύνους και συχνά προκαλούν άγχος στους ηθοποιούς, ακόμα και σε πολυβραβευμένους αστέρες του Χόλυγουντ, όπως την Anne Hathaway. Σε μια νέα συνέντευξη της στο ραδιόφωνο του BBC, η Αμερικανίδα ηθοποιός αποκάλυψε πως παραλίγο να τα θαλασσώσει όταν πήγε στο δοκιμαστικό για το «Σκοτεινός Ιππότης: Η επιστροφή».

Πιο συγκεκριμένα η Hathaway εξήγησε πως είχε πάει ντυμένη ως Harley Quinn, αν και προοριζόταν για τον ρόλο της Catwoman. Η ηθοποιός παραδέχτηκε πως αν και δεν γνώριζε για ποιον ρόλο έκανε το δοκιμαστικό για την ταινία του Christopher Nolan, είχε κάνει ιδιαίτερες προετοιμασίες για να «εκπλήξει» τον σκηνοθέτη.

«Πήγα και είχα αυτό το υπέροχο, όμορφο αλλά τρελό top σαν της Vivienne Westwood με ρίγες παντού και φόραγα αυτά τα χαμηλά παπούτσια τύπου Joker» δήλωσε η ηθοποιός, συμπληρώνοντας πως κατά την διάρκεια του δοκιμαστικού προσπαθούσε να χαμογελά περίεργα στον σκηνοθέτη.

Τελικά πέρασε περίπου μια ώρα μέχρι ο σκηνοθέτης να ενημερώσει την Hathaway πως το δοκιμαστικό δεν ήταν για τον ρόλο της Harley Quinn, αλλά της Catwoman. Η ηθοποιός σάστισε όμως γρήγορα «άλλαξε ταχύτητα» και από τα εμμονικά βλέμματα, άρχισε να κινείται περισσότερο με την χάρη μιας γάτας.

Τα γρήγορα αντανακλαστικά της τελικά απέδωσαν και η Hathaway έπαιξε τον ρόλο της Catwoman στην ταινία του Nolan. Η Harley Quinn έκανε το ντεμπούτο της στην μεγάλη οθόνη λίγα χρόνια αργότερα, με την Margot Robbie να πρωταγωνιστεί στην «Ομάδα αυτοκτονίας» το 2016.