Ο Spike Lee ανακαλύπτει την πραγματική Νέα Υόρκη στους άδειους δρόμους

spike-lee Silvia Elizabeth Pangaro
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΜΑΙΟΥ 2020

Με την νέα ταινία μικρού μήκους αφιερωμένη στην μεγαλούπολη ο σκηνοθέτης τονίζει την ανάγκη για ριζικές αλλαγές μετά την πανδημία.

Ο Spike Lee κυκλοφόρησε μια νέα ταινία μικρού μήκους αφιερωμένη στην Νέα Υόρκη, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Αμερική. Η ταινία που μοιράστηκε μέσω Instagram τιτλοφορείται «New York, New York» και παρουσιάζει τους άδειους δρόμους της αμερικάνικης μεγαλούπολης, καθώς και του εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

«Είναι οδυνηρό όταν βλέπεις πως δεν υπάρχει κανείς εκεί. Αλλά στο τέλος της ταινίας, τότε είναι που βλέπουμε τους Νεοϋορκέζους. Ξέρετε κάτι; Δεν θα ήθελα να είμαι πουθενά αλλού, παρά εδώ, στο επίκεντρο» δήλωσε ο Lee στο CNN.

Στην συνέχεια ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και σεναριογράφος ρωτήθηκε τι πιστεύει για το γεγονός ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει πλήξει σε τεράστιο βαθμό τις αφροαμερικάνικες κοινότητες, αντανακλώντας τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες στην χώρα.

«Νομίζω πως όταν ξεπεράσουμε τον κορωνοϊό, θα πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα από πάνω προς τα κάτω. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο πώς ήταν πράγματα πριν – στην υγεία, την παιδεία και το περιβάλλον» σχολίασε ο Lee. Συνεχίζοντας ο σκηνοθέτης τόνισε την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στην Αμερική αφού «αυτή η επιδημία, όπως ο Μάγος του Οζ, έχει κατεβάσει τις μάσκες. Τώρα βλέπουμε πραγματικά τι υπάρχει εδώ, αυτό έχει κάνει ο κορωνοϊός».