Επανεκκίνηση γυρισμάτων στη Νέα Ζηλανδία

avatar-2-concept-art
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΜΑΙΟΥ 2020

Η παραγωγή παραγωγών όπως τα σίκουελ του «Avatar» και ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» του Amazon αναμένονται να ξεκινήσουν και πάλι.

Οι υγειονομικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας έχουν δώσει το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών στην χώρα που είχαν διακοπεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πηγές του Deadline, ορισμένες παραγωγές έχουν ήδη ξεκινήσει ακολουθώντας τα νέα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Χάρη στα έγκαιρα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, έχουν καταγραφεί μονάχα 1.139 κρούσματα και 21 θάνατοι από τον COVID19 και τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει σταδιακή άρση των μέτρων. Η απόφαση των αρχών της Νέας Ζηλανδίας αναμφίβολα θα χαροποίησε πολλά στούντιο στο Χόλυγουντ, καθώς η χώρα έχει φιλοξενήσει πολλές μεγάλες παραγωγές τα τελευταία χρόνια.

Ανάμεσα σε αυτούς λογικά θα συγκαταλέγεται ο James Cameron, ο οποίος βρισκόταν στην χώρα λίγο πριν την έναρξη της πανδημίας για τα γυρίσματα των σίκουελ του «Avatar». Ο σκηνοθέτης πρόλαβε να επιστρέψει στην Αμερική και συνέχισε να εργάζεται πάνω στα ειδικά εφέ στην Καλιφόρνια. Συμπωματικά, μια μέρα πριν γίνει γνωστή η επανεκκίνηση των παραγωγών, οι παραγωγοί του «Avatar» μοιράστηκαν μέσω Twitter ορισμένες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν αυτά πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα ή στην Νέα Ζηλανδία.

Η παραγωγή των σίκουελ με μπάτζετ άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ξεκίνησε το 2017 και μετά από πολλές αναβολές και καθυστερήσεις, τον περασμένο χειμώνα ανακοινώθηκαν νέες ημερομηνίες για τις πρεμιέρες των τεσσάρων συνεχειών. Η πρώτη θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2021, η δεύτερη τον Δεκέμβριο του 2023, η τρίτη τον Δεκέμβριο του 2025 και η τέταρτη τον Δεκέμβριο του 2027. Παραμένει άγνωστο εάν η Disney θα αλλάξει τον προγραμματισμό λόγω της πανδημίας.

Στην Νέα Ζηλανδία είχαν πραγματοποιηθεί τα γυρίσματα των τριλογιών του Peter Jackson για τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και τον «Χόμπιτ».

Στην Νέα Ζηλανδία πραγματοποιούνται και τα γυρίσματα της φιλόδοξης τηλεοπτικής σειράς του Amazon που βασίζεται στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Ο J.A. Bayona είχε σχεδόν ολοκληρώσει τα γυρίσματα των δύο πρώτων επεισοδίων όταν ξεκίνησε η πανδημία και μπήκαν σε εφαρμογή τα έκτακτα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Σύμφωνα με άρθρο του Deadline, οι παραγωγοί είχαν σχεδιάσει ένα διάλειμμα τεσσάρων με πέντε μηνών μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων για τα δύο πρώτα επεισόδια, οπότε ο προγραμματισμός του Amazon δεν έχει επηρεαστεί.