Robert Pattinson: «Δεν έχω ιδέα τι γίνεται στο Tenet»

tenet
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΜΑΙΟΥ 2020

Ο χολιγουντιανός αστέρας εξήγησε πως μπορεί να αποκαλύψει μονάχα «ένα πράγμα» για την νέα ταινία του Christopher Nolan.

Μετά την οσκαρική «Δουνκέρκη», ο Christopher Nolan επιστρέφει στον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας με το «Tenet», στο οποίο συμπρωταγωνιστoύν μεταξύ άλλων οι Robert Pattinson, John David Washington, Michael Caine, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia και Kenneth Branagh.

Το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως η πλοκή της παραμένει ακόμη μυστήριο, με ορισμένους οπαδούς του σκηνοθέτη να θεωρούν πως ενδέχεται να είναι μια συνέχεια στο «Inception».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο GQ, ο Pattinson μίλησε για το «Tenet» και ισχυρίστηκε πως δεν θυμάται αλλά ότι και δεν είναι σε θέση να συζητήσει την πλοκή.

«Ακόμα και εάν την είχα δει, ειλικρινά δεν ξέρω εάν θα μπορούσα να την [εξηγήσω]… Απλά σκεφτόμουν και πήρα τηλέφωνο τον βοηθό μου πριν από 20 λεπτά γιατί δεν ήξερα τι θα πω, δεν έχω ιδέα» τόνισε χαρακτηριστικά ο 33χρονος ηθοποιός όταν ρωτήθηκε για την πλοκή του «Tenet».

Ο ηθοποιός όμως μπόρεσε να αποκαλύψει μια λεπτομέρεια για το χαρακτήρα του. «Δεν είναι ταξιδιώτης στον χρόνο. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ταξίδια στον χρόνο [στην ταινία]. Αυτό είναι το ένα πράγμα το οποίο είμαι σε θέση να πω» εξήγησε ο Pattinson.

Απαντώντας στην συνέντευξη του πρωταγωνιστή, ο Nolan σχολίασε πως ο Pattinson «αστειεύεται λίγο», αλλά και ότι είναι «αφοπλιστικά ειλικρινής» στις δηλώσεις του.

«Είναι και τα δύο πράγματα ταυτόχρονα. Όταν δείτε την ταινία, θα καταλάβετε. Η ανάγνωση του Robert στο σενάριο ήταν εξαιρετικά αντιληπτική. Αλλά κατάλαβε επίσης τις αμφισημίες της ταινίας και τις δυνατότητες που ξεπροβάλλουν στο μυαλό γύρω από την ιστορία» δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Το «Tenet» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 16 Ιουλίου.