Το απεριόριστο δημιουργικό όραμα της Agnès Varda σε ένα box-set

agnes-varda Denis Makarenko
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΜΑΙΟΥ 2020

Η συλλογή των 15 Blu-ray θα περιλαμβάνει όλες τις ταινίες της εμβληματικής κινηματογραφίστριας του γαλλικού Νέου Κύματος.

Η Criterion Collection ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει ένα box-set στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλες οι ταινίες της Agnès Varda. Στην ανθολογία των 15 Blu-ray συγκεντρώνονται οι 39 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους καθώς και τα ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε η Γαλλίδα κινηματογραφίστρια.

Στο box-set συμπεριλαμβάνεται επίσης η τελευταία ταινία της Varda, το «Η Ανιές με τα Λόγια της Βαρντά» που κυκλοφόρησε λίγους μήνες πριν το θάνατο της.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, στο box-set θα υπάρχουν εισαγωγές για όλες τις ταινίες από την ίδια την Varda, αρχειακά προγράμματα, συνεντεύξεις, ανολοκλήρωτο υλικό καθώς και ένα βιβλίο 200 σελίδων για την ζωή και το έργο της Varda με κείμενα των Amy Taubin, Michael Koresky, Ginette Vincendeau, So Mayer, Alexandra Hidalgo και Rebecca Bengal.

Το «The Complete Agnès Varda» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 11 Αυγούστου και η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει μέσω του επίσημου online καταστήματος της Criterion.