Το «Μια Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη» του Woody Allen κατέκτησε τα box office λόγω κορωνοϊού

a-rainy-day-in-new-york
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΜΑΙΟΥ 2020

Ελλείψει ανταγωνισμού στις λίγες ανοιχτές κινηματογραφικές αίθουσες στον κόσμο, τα έσοδα της πρόσφατης ταινίας είναι εντυπωσιακά.

Η νέα ταινία του Woody Allen, το «Μια Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη» με τον Timothée Chalamet και την Selena Gomez, έχει καταφέρει να αναρριχηθεί στην κορυφή των box office. Πιο συγκεκριμένα τα έσοδα της ταινίας 340 στην Νότια Κορέα μετά την πρεμιέρα της στις 6 Μαΐου, εκτιμώνται στα 340.000 δολάρια.

Με τους περισσότερους κινηματογράφους στον κόσμο να παραμένουν κλειστοί και στις περιπτώσεις που έχουν ανοίξει ο κόσμος να παραμένει διστακτικός, η νέα ταινία του Allen δεν είχε ιδιαίτερο ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Box Office Mojo, τα έσοδα του θρίλερ «The Wretched» των Brett Pierce και Drew T. Pierce κυμάνθηκαν στα 69.000 δολάρια στις ΗΠΑ, του «Ραντεβού στο Belle Epoque» του Nicolas Bedos 35.000 δολάρια στην Αυστραλία και της νέας animated ταινίας «Φύγαμε» της Pixar 17.000 δολάρια στην Αυστραλία.

Η κυκλοφορία της ταινίας του Woody Allen έχει περάσει από σαράντα κύματα, αφού το Amazon την έβαλε στο συρτάρι μετά την νέα δημοσιότητα που πήραν οι ισχυρισμοί της Dylan Farrow, ενώ πολλοί πρωταγωνιστές της ταινίας «αποκήρυξαν» τον σκηνοθέτη. Οι Chalamet, Gomez και Rebecca Hall δώρισαν τμήμα της αμοιβής τους σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, με την Hall μάλιστα να δηλώνει πως «μετανιώνει» για την συνεργασία της με τον Allen.

Εξαίρεση αποτέλεσε ο Jude Law, ο οποίος το 2018 είχε δηλώσει στους New York Times πως θα ήθελε να δει την ταινία, επειδή «κόσμος εργάστηκε πολύ σκληρά» στην παραγωγή. Όταν ρωτήθηκε για τους σοβαρούς ισχυρισμούς σεξουαλικής κακοποίησης της Farrow, ο Βρετανός ηθοποιός απέφυγε να σχολιάσει.

Ο Αμερικάνος σκηνοθέτης κατέθεσε μήνυση εναντίον του Amazon για αθέτηση της συμφωνίας που είχαν οι δύο πλευρές και αφού έφτασαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, τελικά μπόρεσε να βρει διανομείς για την ταινία. Μέχρι στιγμής τα συνολικά έσοδα της ταινίας έχουν ανέρθει στα 20,9 εκατομμύρια δολάρια.