Ο Michael B. Jordan ως Μαθουσάλας υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Danny Boyle

michael-b-Jordan
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΜΑΙΟΥ 2020

Μετά από πολλές αναβολές ξεκινά η παραγωγή της δραματικής ταινίας για τον μακροβιότερο άνθρωπο που αναφέρεται από την Βίβλο.

Ο Danny Boyle έχει αναλάβει να σκηνοθετήσει μια νέα ταινία για την Warner Brothers βασισμένη στον Μαθουσάλα, με τον Michael B. Jordan στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το σενάριο της βιβλικής ταινίας θα φέρει την υπογραφή των Boyle και Simon Beaufoy, οι οποίο στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί στο «Slumdog Millionaire» και το «127 ώρες».

Η δραματική ταινία βασισμένη στην ιστορία του Μαθουσάλα που έζησε 969 χρόνια σύμφωνα με την Βίβλο βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού για πολλά χρόνια και αρχικά οι παραγωγοί είχαν έρθει σε συμφωνία με τον Tom Cruise για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Shutterstock / Mary Doggett

Την περασμένη χρονιά ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός γύρισε την κωμωδία επιστημονικής φαντασίας «Yesteday» με τους Himesh Patel και Lily James.

Σε άρθρο του το Variety εξηγεί πως τελικά ο Jordan θα πρωταγωνιστήσει και πως το σενάριο έχει υποστεί πολλές αλλαγές. Ο «Μαθουσάλας» θα είναι η πρώτη ταινία του Boyle μετά την αποχώρηση του από την σκηνοθεσία του «No Time To Die», την οποία στην συνέχεια ανέλαβε ο Cary Joji Fukunaga.

Σε πρόσφατες δηλώσεις της, η παραγωγός του James Bond Barbara Broccoli σχολίασε πως δεν υπήρξαν εντάσεις κατά την αποχώρηση του Boyle. Σύμφωνα με δηλώσεις του σχεδιαστή παραγωγής της ταινίας Mark Tildesley, ο Boyle είχε «εξωφρενικές ιδέες» για την τελευταία ταινία του Daniel Craig ως Bond, οι οποίες όμως δεν ταίριαζαν με το όραμα των Broccoli και του συμπαραγωγού Michael G. Wilson.