Ο σύγχρονος ιταλικός κινηματογράφος ταξιδεύει online στην Ελλάδα

o-italikos-kinimatografos-taksideuei-online
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΜΑΙΟΥ 2020

Από τις 22/5 ως τις 25/6 διαθέσιμες στις ελληνικό κοινό οι πέντε ταινίες του αφιερώματος.

Όσοι δεν μπορείτε να περιμένετε ως το επίσημο άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων που ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πόρτες τους την 1η Ιουνίου, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών έχει τη λύση.

Το έκτο αφιέρωμα στον σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο, το οποίο είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Μάρτιο και αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προσαρμόζεται στα δεδομένα και ετοιμάζεται να βγει online φέρνοντας χαρακτηριστικές ιστορίες Ιταλών δημιουργών στις οθόνες μας.

Ιστορίες με γερές δόσεις τρέλας, τρυφερότητας και παράνοιας, στην εκδοχή της κωμικής περιπέτειας αλλά και στην εκδοχή του καθημερινού δράματος. Ιστορίες για ένα περίεργο μέρος όπου συμβαίνουν τα πιο μυστήρια πράγματα, αρκεί να τα ζητήσεις και αρκεί να είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις κάτι για να τα αποκτήσεις. Ιστορίες που αναβιώνουν το χρονικό και τις διαφορετικές οπτικές ενός τροχαίου με εγκατάλειψη θύματος .Και τέλος ιστορίες για τον ανατρεπτικό έρωτα.

Στο αφιέρωμα συμμετέχουν πέντε ταινίες και κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη για μία εβδομάδα.

Οι πέντε ταινίες της δράσης είναι οι ακόλουθες:

  • Η τρελή χαρά (La pazza gioia ) του Paolo Virzì : 22.5 - 28.5
  • Τρυφερότητα ( La tenerezza) του  Giovanni Amelio : 29.5 - 4.6
  •  Η συνάντηση (The Place) του Paolo Genovese : 5.6 - 11.6
  • Το ανθρώπινο κεφάλαιο  (Il capitale umano)  του Paolo Virzì : 12.6 - 18.6
  •  Είμαι ο έρωτας (Io sono l'amore ) του  Luca Guadagnino :  19.6 - 25.6

Η πρόσβαση παραχωρείται στον θεατή με την δωρεάν εγγραφή του στην ιστοσελίδα του Ιταλικού Ινστιτούτου (www.iicateneonline.gr). Μετά την εγγραφή, ο χρήστης δέχεται ένα εβδομαδιαίο mail με την πρόσκληση να «πάει σινεμά» την ώρα και μέρα που τον βολεύει κάνοντας το login στην πλατφόρμα. Λόγω εθνικού περιορισμού των δικαιωμάτων θεάματος, η χρήση της πλατφόρμας δεν επιτρέπεται εκτός Ελλάδας μέσω φίλτρου γεωγραφικής τοποθεσίας.

Το αφιέρωμα διοργανώνουν η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Πολιτιστικό Σωματείο AIAL, στο πλαίσιο του προγράμματος Tempo Forte Italia-Ελλάδα 2020 και του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, με την στήριξη της ΟΚΛΕ.»