Σκέψεις για αναβολή των Όσκαρ λόγω κορωνοϊού

oscar-oskar-agalma Matt Sayles
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΜΑΙΟΥ 2020

Οι πρωτόγνωρες επιπτώσεις της πανδημίας στην βιομηχανία του κινηματογράφου έχουν προβληματίσει τους διοργανωτές.

Πριν από λίγες εβδομάδες η Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε μια σειρά προσωρινών και μόνιμων αλλαγών στα Όσκαρ, όμως σύμφωνα με άρθρο του Variety οι διοργανωτές των ετήσιων βραβείων σκέφτονται να αναβάλουν την 93η τελετή απονομή που έχει προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

«Είναι πιθανό πως θα αναβληθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά μια πηγή του άρθρου, συμπληρώνοντας πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμα η νέα ημερομηνία. Αξίζει να σημειωθεί πως μια άλλη πηγή του Variety ισχυρίζεται πως δεν έχει αλλάξει ο προγραμματισμός του τηλεοπτικού δικτύου ABC που έχει αναλάβει τη ζωντανή μετάδοση της τελετής.

Shutterstock

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και την αβεβαιότητα που επικρατεί στην βιομηχανία του κινηματογράφου, πολλά στούντιο αποφάσισαν είτε να αναβάλουν τις πρεμιέρες των νέων παραγωγών τους, είτε να στραφούν σε πλατφόρμες streaming όπως το Netflix. Αναγνωρίζοντας τις πρωτόγνωρες καταστάσεις, η Ακαδημία έβαλε νερό στο κρασί της και άλλαξε τους κανόνες επιλεξιμότητας για τα Όσκαρ.

Εφόσον αποφασιστεί μια αναβολή της 93ης τελετής απονομής, παραμένει άγνωστο εάν η Ακαδημία θα δώσει παράταση στην προθεσμία υποβολής ταινιών για επόμενα Όσκαρ, η οποία παραδοσιακά είναι τον Δεκέμβριο.