Ο Γιώργος Λάνθιμος στρέφει το βλέμμα του σε ένα γοτθικό Φαρ Γουέστ με νέα ταινία

giorgos-lanthimos-tony-mcnamara
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΜΑΙΟΥ 2020

Ο Έλληνας σκηνοθέτης θα συνεργαστεί ξανά με τον σεναριογράφο της «Ευνοούμενης» στην μεταφορά του «The Hawkline Monster».

Πριν από λίγους μήνες έγινε γνωστό πως ο Γιώργος Λάνθιμος βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για μια κινηματογραφική μεταφορά του «The Hawkline Monster». Σύμφωνα με νέο άρθρο του Hollywood Reporter, ο Έλληνας σκηνοθέτης έχει έρθει σε συμφωνία με τους παραγωγούς και αναμένεται να συνεργαστεί ξανά με τον σεναριογράφο Tony McNamara. Οι δύο είχαν δουλέψει μαζί με μεγάλη επιτυχία στην «Ευνοούμενη» το 2018.

Το γοτθικό western μυθιστόρημα του Richard Brautigan κυκλοφόρησε το 1974 και αφηγείται την ιστορία δύο πιστολέρο στην Άγρια Δύση, οι οποίο προσλαμβάνονται να σκοτώσουν ένα τέρας που ζει στις παγωμένες σπηλιές κάτω από το σπίτι των δεσποινίδων Hawkline.

Shutterstock / Denis Makarenko

Στο παρελθόν είχαν γίνει πολλές απόπειρες μεταφοράς του μυθιστορήματος του Brautigan, αρχικά από τον Hal Ashby τις δεκαετίες του 1970 και 1980, όταν είχε έρθει σε συμφωνία με τους Jack Nicholson και Dustin Hoffman. Τελικά το project εγκαταλείφθηκε λόγω των έντονων διαφωνιών του Ashby με τον συγγραφέα του βιβλίου για το σενάριο.

Μετά τον θάνατο του Ashby το 1988, ο Tim Burton προσπάθησε να γυρίσει μια μεταφορά του έργου, με τον Nicholson και τον Clint Eastwood στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, όμως και πάλι οι προσπάθειες δεν καρποφόρησαν. Η New Regency απέκτησε τα δικαιώματα μεταφοράς του έργου από την οικογένεια του Brautigan και φαίνεται αποφασισμένη να κυκλοφορήσει μια μεταφορά επενδύοντας στο ταλέντο του Λάνθιμου.