Το lockdown ενέπνευσε μια συνέχεια του «Σεξ, Ψέματα, και Βιντεοταινίες»

sex-lies-and-videotape
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2020

Ο Steven Soderbergh αποκάλυψε πως αξιοποίησε την καραντίνα στο σπίτι γράφοντας το σενάριο ενός σίκουελ στην δραματική ταινία.

Η περίοδος των έκτακτων μέτρων αυτοπεριορισμού στο σπίτι λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού φαίνεται πως ενέπνευσε πολλούς κινηματογραφιστές, αφού μετά τον David F. Sandberg που κυκλοφόρησε δύο ταινίες μικρού μήκους, ο Steven Soderbergh ανακοίνωσε πως έχει γράψει το σενάριο για μια από τις πιο δημοφιλείς ταινίες του, το «Σεξ, Ψέματα, και Βιντεοταινίες» με τους James Spader και Andie MacDowell.

Στην εμφάνιση του στο NightCap Live podcast, ο Soderbergh εξήγησε πως το τελευταίο διάστημα επεξεργαζόταν πολλά σενάρια, μεταξύ των οποίων και ένα για την δραματική ταινία που τον καθιέρωσε το 1989. Σύμφωνα με τον ίδιο, η περίοδος του lockdown ήταν ιδιαίτερα δημιουργική, αντίστοιχη με αυτή που είχε βιώσει το καλοκαίρι του 1985.

«Αξίζει να σημειωθεί πως ποτέ δεν θεωρούσα τον εαυτό μου συγγραφέα. Έγραφα με στόχο να μπω στην βιομηχανία, επειδή κανείς δεν μπορεί να σε σταματήσει από το να κάτσεις μπροστά από ένα πληκτρολόγιο και να γράφεις. Μεγάλωσα σε ένα προάστιο του Μπάτον Ρουζ, δεν είχα καθόλου διασυνδέσεις στην βιομηχανία του κινηματογράφου και πίστευα πως αν γράφω, μπορεί να γράψω κάτι που κάποιος θα δει, θα το διαβάσει και θα θελήσει να γυρίσει» ανέφερε ο Soderbergh.

Όταν ξεκίνησε το lockdown στην Νέα Υόρκη, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και σεναριογράφος εξήγησε πως αποφάσισε να αρχίσει να γράφει ξανά και μέσα στις πρώτες έξι με επτά εβδομάδες κατάφερε να ολοκληρώσει τρία σενάρια. Το ένα από αυτά ήταν μια νέα εκδοχή ενός παλαιότερου σεναρίου, το δεύτερο η μεταφορά ενός μυθιστορήματος και το τρίτο η συνέχεια στο «Σεξ, Ψέματα, και Βιντεοταινίες».

Shutterstock / Massimiliano Marino

Ο Αμερικάνος σκηνοθέτης πρόσφατα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της κωμωδίας «Let Them All Talk» με τους Meryl Streep, Candice Bergen, Gemma Chan και Lucas Hedges.

«Ήταν μια ιδέα που επεξεργαζόμουν για καιρό και ένιωσα πως βρήκα τον τρόπο να την επισκεφτώ, οπότε την έγραψα και θέλω να την γυρίσω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Soderbergh στην συνέντευξη του. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια από την κυκλοφορία της πρωτότυπης ταινίας, δεν είναι η πρώτη φορά που επιστρέφει στην θεματολογία που ανέπτυξε εκεί.

Το «Full Frontal» που σκηνοθέτησε σε σενάριο του Coleman Hough το 2002 με τους Julia Roberts, David Hyde Pierce και David Duchovny θεωρείται εν πολλοίς «πνευματική συνέχεια» του «Σεξ, Ψέματα, και Βιντεοταινίες», χωρίς όμως να περιλαμβάνει χαρακτήρες ή άμεσες αναφορές στην ταινία.