3 ελληνικές κωμωδίες μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας online δωρεάν

i-am-gay

I' m gay

ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2020

Από αυτήν την Πέμπτη 21/5 και για μία εβδομάδα.

Με  άλλες τρεις απολαυστικές μικρού μήκους ταινίες που θα προβάλλονται από αυτήν την Πέμπτη 21/5 και για μία εβδομάδα online από το Φεστιβάλ Δράμας, ολοκληρώνεται ο κύκλος προβολών ελληνικών ταινιών μικρού μήκους που συνδυάζουν χιούμορ και συγκίνηση και μας συντρόφευσαν ευχάριστα τις εβδομάδες που οι κινηματογράφοι ήταν κλειστοί.

Τις τελευταίες τρεις ταινίες θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τόσο στο κανάλι του Φεστιβάλ Δράμας στο youtube όσο και στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Δράμας.

Οι ταινίες

Πρόκειται για μια επιλογη ταινιών, από τη δεκαετία του ΄90 μέχρι σήμερα, με κυρίαρχο το κωμικό στοιχείο, που μας δίνουν μια γεύση από ένα μάλλον δυσεύρετο είδος στην ελληνική κινηματογραφική παραγωγή μικρού μήκους ταινιών. 

Ι’m gay (15’, 2008) του Νικόλα Κολοβού με τους Α.Στρίντερ, Μπ.Φράιντμαν, Π.Ιωαννίδη). Ο Άλεξ, ένας Σουηδός ελληνικής καταγωγής, αποφασίζει να αποκαλύψει στην παραδοσιακή οικογενειά του το μεγάλο μυστικό του: ότι είναι ομοφυλόφιλος. Κατά την διάρκεια ενός οικογενειακού γεύματος αναλογίζεται  όλες τις πιθανές αντιδράσεις...

Χρήστος και Δήμητρα (13’, 2015) της Αμέρισσας Μπάστα με τους Κ.Παληκαρά,Κ.Κορωναίο, Α.Κολοβό.Ο 8χρονος Χρήστος έχει στόχο να δει μαζί με τη συνομήλικη φίλη του, τη Δήμητρα, το βράδυ την παράσταση του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ενός περιοδεύοντος θιάσου, που έχει φτάσει στο χωριό τους. Τα πράγματα όμως δε θα εξελιχθούν τόσο εύκολα για τον Χρήστο, που θα κληθεί να ξεπεράσει εμπόδια και να πάρει γενναίες αποφάσεις. Μια ταινία για την τέχνη, τον έρωτα, τη μαγεία και το όνειρο!

Αχ Ελλάδα... (8’, 2012 ) του Κώστα Αναγνωστόπουλου με τους Γ.Σουξέ, Α.Καμινέλη και Α.Σοφιανοπούλου.Ένας γραφικός ταξιτζής κλέβει και κοροϊδεύει όσο μπορεί τους πελάτες του, μια κοπέλα παριστάνει την υπάλληλο του ΣΔΟΕ για να του πάρει χρήματα, ένας γιατρός λαδώνεται για να κάνει τη δουλειά του. Η Ελλάδα του σήμερα…

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες online έως και την Τετάρτη 27 Μαϊου.