Το Netflix θα κλείσει «εκατοντάδες χιλιάδες» αδρανείς λογαριασμούς

netflix-tablet Twin Design
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2020

«Το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε είναι ο κόσμος να πληρώνει για κάτι που δεν χρησιμοποιεί» δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας streaming.

Όσοι έχουν καιρό να χρησιμοποιήσουν τον λογαριασμό τους στο Netflix θα χρειαστεί να προσέξουν το email τους, καθώς η πλατφόρμα streaming ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να κλείνει αδρανείς λογαριασμούς. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, αυτό αφορά «εκατοντάδες χιλιάδες» λογαριασμών που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Έτσι λοιπόν το Netflix έχει αρχίσει να στέλνει ειδοποιήσεις μέσω email στους αδρανείς χρήστες, ρωτώντας τους εάν επιθυμούν να συνεχίσουν με την συνδρομή τους. Στην περίπτωση που ένας χρήστης δεν απαντήσει στο μήνυμα, τότε το Netflix θα απενεργοποιήσει αυτόματα τον λογαριασμό του.

Shutterstock

«Ξέρετε εκείνο το απαίσιο συναίσθημα που νιώθετε όταν αντιλαμβάνεστε ότι έχετε συνδρομή για κάτι που δεν έχετε χρησιμοποιήσει για καιρό; Στο Netflix, το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε είναι ο κόσμος να πληρώνει για κάτι που δεν χρησιμοποιεί» δήλωσε ο διευθυντής καινοτομίας προϊόντων Eddy Wu.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Netflix, λιγότερο από το 0,5% των συνδρομητών έχουν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες streaming της πλατφόρμας, κάτι που αντιστοιχεί σε «λίγες εκατοντάδες χιλιάδες» λογαριασμούς.