Φεστιβάλ κινηματογράφου Βενετίας: σε τροχιά προετοιμασίας για τον Σεπτέμβριο

venice-film-festival
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΜΑΙΟΥ 2020

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού το πρόγραμμα των ταινιών που θα διαγωνιστούν στο φεστιβάλ θα είναι πιο λιτό από άλλες χρονιές.

Το φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας ενδέχεται να είναι ένα από τα λίγα μεγάλα event στον χώρο του θεάματος που θα πραγματοποιηθεί φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Την περασμένη εβδομάδα ο Luca Zaia, κυβερνήτης της περιοχής Βένετο της Ιταλίας, ανακοίνωσε πως το ετήσιο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κανονικά μεταξύ 2 και 12 Σεπτεμβρίου.

Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους διοργανωτές του φεστιβάλ, όμως πρόσφατα οι αρχές της Ιταλίας ανακοίνωσαν την χαλάρωση των έκτακτων μέτρων αυτοπεριορισμού, όπως την επαναλειτουργία των κινηματογράφων. Πιο συγκεκριμένα, τα σύνορα της χώρας θα ανοίξουν στους ευρωπαίους πολίτες ξανά στις 3 Ιουνίου, ενώ οι κινηματογραφικές αίθουσες θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου.

Shutterstock / Adriano Castelli

Σύμφωνα πάντως με άρθρο του Deadline και τοπικών μέσων ενημέρωσης, το 77ο φεστιβάλ θα περιλαμβάνει λιγότερες ταινίες από όσο κανονικά, εξαιτίας της προσωρινής παύσης των παραγωγών σε όλο τον κόσμο. Το πλήρες line-up των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη Ιουλίου. Το Ιανουάριο είχε ανακοινωθεί πως η Cate Blanchett θα είναι πρόεδρος της κεντρικής επιτροπής του διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ.

Παράλληλα μένει να φανεί κατά πόσο θα υπάρξει συνεργασία με άλλα φεστιβάλ, όπως των Καννών. Οι Γάλλοι διοργανωτές πρόσφατα ξεκαθάρισαν πως δεν γίνει φεστιβάλ φέτος στις Κάννες, όμως στις προθέσεις τους είναι να συνεργαστούν με άλλες διοργανώσεις, όπως αυτό στην Βενετία.