Κυκλοφόρησε το «Out» με τον πρώτο gay ήρωα της Pixar

out
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΜΑΙΟΥ 2020

Η νέα ταινία μικρού μήκους του πολυβραβευμένου στούντιο animation είναι διαθέσιμη μέσω του Disney+.

Την περασμένη Παρασκευή η Pixar κυκλοφόρησε μέσω του Disney+ μια νέα animated ταινία μικρού μήκους, το «Out», όπου για πρώτη φορά πρωταγωνιστεί ένας ομοφυλόφιλος χαρακτήρας. Η εννιάλεπτη ταινία έκανε το ντεμπούτο της στην πλατφόρμα streaming στο πλαίσιο του προγράμματος SparkShorts, η οποία φιλοδοξεί να παρουσιάσει νέα ταλέντα και τεχνικές.

«Αυτές οι ταινίες δεν μοιάζουν με οτιδήποτε άλλο έχουμε κάνει στην Pixar, προσφέροντας την ευκαιρία να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες μεμονωμένων καλλιτεχνών και των πρωτοποριακών κινηματογραφικών προσεγγίσεων τους σε μικρότερη κλίμακα από τις συνηθισμένες παραγωγές μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Pixar, Jim Morris.

Κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι ο Greg, ο οποίος ετοιμάζεται να μετακομίσει στην πόλη με τον σύντροφο του, τον Manuel. Ο Greg δυσκολεύεται να αποκαλύψει πως είναι ομοφυλόφιλος στους γονείς του, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να κάνουν ένα ταξίδι έκπληξη για να τον βοηθήσουν στην μετακόμιση. Χάρης όμως στο ζωηρό κουταβάκι του αγαπημένου ζευγαριού (και λίγη μαγεία), ο Greg αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως δεν έχει να κρύψει τίποτα.

Σε πρόσφατες παραγωγές της, όπως το «Toy Story 4» και το «Φύγαμε», η Pixar έχει συμπεριλάβει ΛΟΑΤΚΙ χαρακτήρες, κυρίως σε μικρούς ρόλους, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται ένα ομόφυλο ζευγάρι. Αντίστοιχα βήματα έχει κάνει και η Disney, στην οποία ανήκει η Pixar, σπάζοντας τα ταμπού με σε ταινίες όπως στις ταινίες της Marvel με τον Μαύρο Πάνθηρα και την Captain Marvel, αλλά και το «Star Wars: Skywalker Η Άνοδος».