«We Are One: A Global Film Festival»: Ξεκινάει το online φεστιβάλ

we-are-one
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2020

Το διαδικτυακό «παρών» θα δώσουν μεγάλα ονόματα, όπως Francis Ford Coppola, Jane Campion, Bong Joon Ho και Steven Soderbergh.

Με τα περισσότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ να έχουν ήδη ακυρωθεί, και όσο περιμένουμε με αγωνία και περιέργεια το Φεστιβάλ της Βενετίας που πάει κόντρα στην πανδημία δηλώνοντας ότι θα προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες αλλά θα διεξαχθεί «κανονικά», οι απανταχού σινεφίλ έχουμε μία πολύ σοβαρή online πρόταση από το YouTube και το New York Tribeca Enterprises. 

«We Are One: A Global Film Festival» ονομάζεται το 10ήμερο δωρεάν κινηματογραφικό online φεστιβάλ, αποτέλεσμα της συνεργασίας του YouTube με το New York Tribeca Enterprises, που αναλαμβάνει τη διοργάνωση, η οποία «τρέχει» από τις 29 Μαΐου μέχρι και τις 7 Ιουνίου στο YouTube.

Η διοργάνωση φέρει τη συμμετοχή 20 εκ των μεγαλύτερων κινηματογραφικών φεστιβάλ του κόσμου, ανάμεσά τους τα φεστιβάλ του Βερολίνου, των Καννών, της Βενετίας, του Σάντανς, του Τορόντο, του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης, του Κάρλοβι Βάρι, του Λοκάρνο, κά.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει πάνω από 100 ταινίες, 13 παγκόσμιες πρεμιέρες, 31 online πρεμιέρες και 5 παγκόσμιες online πρεμιέρες. Και πάλι όμως το δυνατό του χαρτί θεωρείται άλλο. Στο φεστιβάλ θα δώσουν το «παρών» μερικά πολύ δυνατά ονόματα του χώρου τα οποία θα πάρουν μέρος με παλιότερες συζητήσεις και πάνελ που επιμελούνται τα φεστιβάλ. Μερικά από τα ονομάτα αυτά είναι: Francis Ford Coppola, Steven Soderbergh, Song Kang Ho, Bong Joon Ho, Guillermo del Toro, Jane Campion, Claire Denis, Olivier Assayas, John WatersJackie Chan​, Ang Lee, Kore-eda Hirokazu, Alejandro González Iñárritu​, David Cronenberg, Nadav Lapid, κά. 

Ανάμεσα στους τίτλους των δεκάδων ταινίων που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, ξεχωρίζουν και κάποια ελληνικά ονόματα. Ο Βασίλης Κεκάτος και η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη είναι ανάμεσα σε αυτά, μιας και η βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα μικρού μήκους ταινία του πρώτου «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» (The Distance Between The Sky And Us)  και η επίσης μικρού μήκους ταινία με πολλές διακρίσεις της δεύτερης «Ηλεκτρικός κύκνος» (Electric Swan) συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα. 

* Σκοπός της διοργάνωσης αποτελεί η ενίσχυση μέσα από δωρεές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19. 

«Συχνά μιλάμε για τη μοναδική δύναμη που έχει ο κινηματογράφος να εμπνέει και να ενώνει τον κόσμο πέρα από σύνορα και διαφορές ώστε να τον βοηθήσει  να γιατρευτεί. Και σήμερα ο κόσμος το μόνο που χρειάζεται είναι αυτή η θεραπεία» αναφέρει η Jane Rosenthal, CEO του Tribeca Enterprises.

Το «We Are One: A Global Film Festival» θα διεξαχθεί από τις 29 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου στο YouTube.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ