Leonardo Di Caprio...for president!

leonardo-di-capriofor-president

ΤΡΙΤΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

O Leonardo Di Caprio έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές βιογραφικές ταινίες, ερμηνεύοντας αμφιλεγόμενους ή εκκεντρικούς χαρακτήρες. Σύμφωνα με το Ηοllywood Reporter, ο διάσημος ηθοποιός ετοιμάζεται να ενσαρκώσει τον αμερικανό πρόεδρο Woodrow Wilson, στην ταινία «Wilson».

Ξένα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ο DiCaprio θα έχει καθοριστικό ρόλο και στην παραγωγή του φιλμ. Το σενάριο θα είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του A. Scott Berg και θα προσφέρει στο κοινό «ένα βαθύ πορτρέτο του Wilson» που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ τη δύσκολη περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Προς το παρόν ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος της ταινίας δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά το όνομα του DiCaprio αποτελεί από μόνο του εγγύηση για το box office.

O Leonardo DiCaprio έχει ζωντανέψει στη μεγάλη οθόνη μια σειρά πραγματικών προσώπων, όπως για παράδειγμα τον J. Edgar Hoover, τον Ηοward Hughes αλλά και πιο πρόσφατα τον χρηματιστή Jordan Belfort στην ταινία του Martin Scorsese «Ο λύκος της Γουόλ Στριτ».

Πολλοί κριτικοί δεν ενθουσιάστηκαν από τον DiCaprio όταν έπαιξε τον ισχυρό άνδρα του FBI J. Edgar Hoover, (με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Clint Eastwood), όμως ο διάσημος ηθοποιός κατόρθωσε να τους κερδίσει στις επόμενες ταινίες του: απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια για την εμφάνισή του ως Calvin Candie στο αιρετικό γουέστερν του Tarantino «Django Unchained», ενώ η μεταμόρφωσή του ως «Υπέροχου Γκάτσμπυ», στη νέα κινηματογραφική μεταφορά του από τον Baz Lurhman, είχε αξιοσημείωτη εμπορική απήχηση.

H πιο πετυχημένη, «οσκαρική» εμφάνιση αμερικανού προέδρου στη μεγάλη οθόνη ήταν στο δράμα «Lincoln» του Spielberg, με τον Daniel Day Lewis στον πρωταγωνιστικό ρόλο (Όσκαρ Πρώτου Ανδρικού Ρόλου για τη συγκεκριμένη ερμηνεία). Θα δούμε αν και ο Leonardo DiCaprio θα κατορθώσει να μας ενθουσιάσει εξίσου με τη νέα του παραγωγή.