Η «Λάμψη» του Stephen King κατακτά και την όπερα: Ακούστε την δωρεάν

the-shining
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΜΑΙΟΥ 2020

Ακούστε δωρεάν την μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα τρόμου που ανέβηκε το 2016.

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την κυκλοφορία της «Λάμψης» από τον Stanley Kubrick και η Όπερα της Μινεσότα αποφάσισε να το γιορτάσει δίνοντας στην δημοσιότητα μια σπάνια ηχογράφηση από την όπερα βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα τρόμου του Stephen King που ανέβηκε το 2016.

Η όπερα, η οποία θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 5 Ιουλίου, ήταν sold-out για τις δύο εβδομάδες όταν παρουσιάστηκε στο St. Paul’s Ordway Theater. Το σενάριο της παράστασης φέρει την υπογραφή του Mark Campbell, ενώ ο Pail Moravec έγραψε την μουσική.

Minnesota Opera / Ken Howard

Αν και το έργο είναι κυρίως βασισμένο στο μυθιστόρημα του King, το Bloody Disgusting αναφέρει πως ο σεναριογράφος άντλησε ορισμένα στοιχεία από την κινηματογραφική μεταφορά του Stanley Kubrick. Το ίδιο άρθρο περιγράφει επίσης πως στην μουσικοθεατρική παραγωγή της «Λάμψης» τα φαντάσματα-ένοικοι του Overlook Hotel ήταν συνδυασμός ζωντανών ερμηνευτών και ειδικών οπτικών βίντεο εφέ.

Minnesota Opera / Ken Howard

Όσοι δεν αρκούνται μονάχα στον ήχο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια νέα παραγωγή της όπερας στην Μινεσότα την ερχόμενη χρονιά, καθώς έχει προγραμματιστεί ένας νέος γύρος παραστάσεων της «Λάμψης» από τις 15 έως τις 23 Μαΐου 2021.

Ακούστε την όπερα της «Λάμψης»