Mickey Rourke, Άρης Σερβετάλης και Τόνια Σωτηροπούλου πρωταγωνιστές σε θρησκευτικό δράμα

servetalis
ΤΡΙΤΗ, 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

«Man of God»: Σε Αθήνα και Αίγινα τα γυρίσματα της διεθνούς παραγωγής για τον Άγιο Νεκτάριο.

Η ζωή και η δράση του Αγίου Νεκταρίου πρόκειται να μεταφερθεί στην μεγάλη από την Yelena Popovic στο ιστορικό δράμα «Man of God» με τον Άρη Σερβετάλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία, η οποία αποτελεί συμπαραγωγή των Simeon Entertainment και View Master Films με την στήριξη του ΕΚΟΜΕ, αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσω της Feelgood Entertainment στις αίθουσες τον Νοέμβριο για την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του Αγίου Νεκταρίου.

Δίπλα στον Σερβετάλη θα εμφανιστούν πολλά μεγάλα ονόματα του διεθνούς και ελληνικού κινηματογράφου, όπως οι Mickey Rourke, Νικήτας Τσακίρογλου, Τόνια Σωτηροπούλου, Alexander Petrov, Μάνος Γαβράς, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιάννης Στάνκογλου, Γιάννης Αναστασάκης, Μιχάλης Οικονόμου, Αλέξανδρος Μυλωνάς και Παύλος Κουρτίδης. Σύμφωνα με άρθρο του πρακτορείου «Ορθοδοξία», τα γυρίσματα του «Man of God» θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Αίγινα.

POVstudio / Έκτορας Νικολάκης

Ο Άρης Σερβετάλης θα ενσαρκώσει τον Άγιο Νεκτάριο στην ταινία της Yelena Popovic.

«Όπως και κάθε άλλη ιστορία για τον βίο ενός αγίου, ήταν μια όμορφη και δυνατή ιστορία, αλλά υπήρχε κάτι για την ιστορία αυτού του Αγίου που αντήχησε μέσα μου, υπήρχε κάτι που με επηρέασε σε πολύ προσωπικό επίπεδο και έπρεπε να το μοιραστώ και σκέφτηκα ότι τον βίο του θα μπορούσαμε να τον κάνουμε μια καλή, δυνατή ταινία, που θα μπορούσε να βοηθήσει τον κόσμο ειδικά στις εποχές που ζούμε» δήλωσε στο πρακτορείο «Ορθοδοξία» η σκηνοθέτης και σεναριογράφος του «Man of God».

Ο Άγιος Νεκτάριος ή Νεκτάριος Πενταπόλεως ή Νεκτάριος Αιγίνης (κατά κόσμον Αναστάσιος Κεφαλάς) γεννήθηκε στην Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης τον Οκτωβρίου του 1846 και πέθανε στην Αθήνα τον Νοεμβρίου του 1920. Υπήρξε λαοφιλής ιεράρχης, ποιμενάρχης και παιδαγωγός και πιστεύεται ότι πραγματοποίησε θαύματα.

Shutterstock / Terry Straehley

O Mickey Rourke θα παίξει τον ρόλο ενός παράλυτου άνδρα.

Λόγω της ραγδαίας ανέλιξης στο Πατριαρχείο, ο Νεκτάριος εκδιώχθηκε από την εκκλησία του και εξορίστηκε στην Αίγυπτο, όπου συνέχισε να φροντίζει τους φτωχούς, να διδάσκει παιδιά αγροτών και ίδρυσε ένα μοναστήρι. Λίγα χρόνια αργότερα, η αλήθεια αποκαταστάθηκε και το 1908 εγκαταστάθηκε στην Αίγινα. Εκεί ο Νεκτάριος φέρεται να θεράπευσε έναν δαιμονισμένο νέο ενώ μετά από λειτουργία του έβρεξε στο νησί μετά από τρία χρόνια, βάζοντας τέλος σε μια καταστροφική ανομβρία.