Ο Simon Cowell και τα «μυστικά» της δίαιτας του

simon-cowell
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ο Βρετανός τηλεπαρουσιαστής έγινε vegan και με συστηματική άθληση έχασε περίπου 25 κιλά μέσα σε ένα χρόνο.

Το 2019 ο Simon Cowell αποφάσισε να γίνει vegan και οι νέες διατροφικές συνήθειες του είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα τόσο στην υγεία του, όσο και στην σιλουέτα του. Μιλώντας στην Terri Seymour του Extra, ο Βρετανός τηλεπαρουσιαστής αποκάλυψε τα «μυστικά» της δίαιτας του, αλλά και τους «πειρασμούς» που του λείπουν.

«Νομίζω έχασα περίπου 25 κιλά όταν ξεκίνησα αυτή τη δίαιτα πριν από ένα χρόνο. Κάνω λίγη μαγειρική και αθλούμαι λίγο. Το αστείο είναι πως ακόμα περισσότερο αυτό τον καιρό [της πανδημίας] μένω πιστός στην δίαιτα. Το μόνο δύσκολο πράγματα είναι όταν ο Eric παραγγέλνει πίτσα. Είναι το νούμερο ένα πράγμα που μου λείπει» δήλωσε ο Cowell.

Ο Βρετανός τηλεπαρουσιαστής αποφάσισε να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες του μετά από μια περιπέτεια με την υγεία του το 2017. Πιο συγκεκριμένα ο Cowell λιποθύμησε λόγω χαμηλής πίεσης και έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού του στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί.

Shutterstock / Kathy Hutchins

«Μερικές φορές λαμβάνουμε μια υπενθύμιση ότι δεν είμαστε ανίκητοι και αυτή ήταν σίγουρα η δική μου – ήταν ένα τεράστιο σοκ» είχε δηλώσει τότε στην Sun, συμπληρώνοντας πως ως πατέρας έχει πλέον «μεγαλύτερες ευθύνες από ποτέ». Ο Cowell τότε απευθύνθηκε σε ειδικό διατροφολόγο, ο οποίος του συνέστησε να περιορίσει το αλκοόλ και να κόψει το κόκκινο κρέας, τα γαλακτοκομικά, την ζάχαρη, το ψωμί και την γλουτένη.

Shutterstock / Kathy Hutchins

Στην συνέχεια ο Cowell εξήγησε στο Extra πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχει κανείς μια ρουτίνα την περίοδο της κοινωνικής αποστασιοποίησης και καραντίνας στο σπίτι. «Το πιο σημαντικό είναι να κρατήσεις το μυαλό σου απασχολημένο, να έχεις μια ρουτίνα. Ευτυχώς με πράγματα όπως το Zoom μπορείς να κρατήσεις επαφή με τον κόσμο, να παραμείνεις δραστήριος, να σου έρθουν ιδέες. Συνήθως δεν έχω αυτό το χρόνο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Cowell και η σύντροφος του Lauren Silverman ανησυχούσαν για τις επιπτώσεις της καραντίνας στον γιο τους Eric και κατά πόσο θα μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση. Έτσι λοιπόν έχουν σκαρφιστεί μια σειρά δραστηριοτήτων για τον γιο τους, όπως το να κάνουν κάμπινγκ στον κήπο τους τα σαββατοκύριακα. Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως ο Eric «τα έχει πάει περίφημα» και διασκεδάζει, όμως το ίδιο δεν ισχύει για την σύντροφο του, καθώς δυσκολεύτηκε το πρώτο βράδυ που πέρασαν στις σκηνές.