Δείτε δωρεάν τον «Αγώνα για Δικαιοσύνη»

Just-mercy
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η Warner Brothers ανακοίνωσε πως το επίκαιρο δικαστικό δράμα θα διατεθεί δωρεάν στις πλατφόρμερς streaming για όλο τον Ιούνιο.

Το βιογραφικό δικαστικό δράμα «Αγώνας για Δικαιοσύνη» του Destin Daniel Cretton με τους Michael B. Jordan, Jamie Foxx και Brie Larson θα διανεμηθεί δωρεάν μέσω των πλατφόρμων streaming για όλο τον Ιούνιο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Warner Brothers.

Στην ταινία που διαδραματίζεται την δεκαετία του 1980, ο Jordan ενσαρκώνει τον Bryan Stevenson, ιδρυτή του Equal Justice Initiative, ο οποίος εργάστηκε για την απελευθέρωση του αδίκως καταδικασθέντα χαρακτήρα του Foxx που αντιμετωπίζει την θανατική ποινή. Η ταινία του Cretton είναι βασισμένη στην bestseller αυτοβιογραφία «Just Mercy: A Story of Justice and Redemption» του Stevenson.

«Πιστεύουμε στην δύναμη της ιστορίας. Η ταινία μας, “Αγώνας για Δικαιοσύνη”, που βασίζεται στο έργο ζωής του δικηγόρου πολιτικών δικαιωμάτων Bryan Stevenson, είναι ένας πόρος που μπορούμε να προσφέρουμε ειλικρινά σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τον συστημικό ρατσισμό που μαστίζει την κοινωνία μας» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Warner.

Η πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Τορόντο τον Σεπτέμβριο του 2019 και κυκλοφόρησε στις ελληνικές αίθουσες τον περασμένο Φεβρουάριο. Η ταινία έχει αποσπάσει θερμές κριτικές, τόσο για την θεματολογία, όσο και για τις ερμηνείες, με τον Foxx μάλιστα να είναι υποψήφιος στα φετινά Screen Actors Guild Awards.