«All Night Long»: Η ζωή του Lionel Richie στην μεγάλη οθόνη

lionel-richie Fabio Diena
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ο θρυλικός τραγουδιστής της Soul, Funk και R&B θα συμμετάσχει στην παραγωγή της βιογραφικής ταινίας ως εκτελεστικός παραγωγός.

Ο θρίαμβος του «Bohemian Rhapsody» άνοιξε την όρεξη των χολιγουντιανών στούντιο για βιογραφικές ταινίες και έτσι μετά την Whitney Houston, τον Elvis Presley και την Amy Winehouse, ήρθε η σειρά του Lionel Richie για μια κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του.

Σύμφωνα με άρθρο του Variety, η ταινία με θέμα την ζωή του Αμερικάνου τραγουδιστή θα τιτλοφορείται «All Night Long». Η Disney απέκτησε τα σχετικά δικαιώματα της βιογραφικής ταινίας την περασμένη χρονιά από τον Richie, με τον οποίο είχε ήδη καλές σχέσεις λόγω της συνεργασίας του στο «American Idol» του ABC.

Shutterstock / DFP Photographic

Βάσει της συμφωνίας ο Richie θα έχει ρόλο εκτελεστικού παραγωγού και το σενάριο θα φέρει την υπογραφή του Peter Chiarelli, γνωστός για την δουλειά στα «Τρελά πλούσιοι» και «Η πρόταση». Το άρθρο αναφέρει επίσης πως οι παραγωγοί θα έχουν στην διάθεση τους όλο τον κατάλογο τραγουδιών του 70χρονου Richie.

Με μια καριέρα που κρατά πάνω από πέντε δεκαετίες, ο Lionel Richie θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους εν ενεργεία μουσικούς. Ξεκίνησε ως τραγουδιστής του funk soul συγκροτήματος The Commodores και την δεκαετία του 1980 αποφάσισε να ακολουθήσει μια σόλο καριέρα που του έχει αποφέρει πλήθος βραβείων και αναγνωρίσεων στον χώρο της μουσικής, μεταξύ των οποίων πέντε Grammy.

Shutterstock

Μέσα σε πέντε χρόνια (από το 1981 μέχρι το 1985) είχε πέντε No. 1 singles: το «Endless Love» με την Diana Ross, το «Truly», το «All Night Long», το «Hello» και το «Say You, Say Me». Το τελευταίο single είχε συμπεριληφθεί στο μουσικό δράμα «Λευκές νύχτες» του Taylor Hackford και τιμήθηκε με ένα Όσκαρ και μια Χρυσή Σφαίρα το 1986.

Αντίστοιχη μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και τα τρία πρώτα του άλμπουμ – το ομώνυμο ντεμπούτο του το 1982, το «Can’t Slow Down» του 1983 και το «Dancing on the Ceiling» του 1986 – βρέθηκαν στην κορυφή των charts. Το δέκατο και πιο πρόσφατο άλμπουμ του Richie με τίτλο «Tuskegee» κυκλοφόρησε το 2012 και περιλαμβάνει νέες εκτελέσεις παλαιότερων τραγουδιών του με την συμμετοχή guest καλλιτεχνών, όπως οι Shania Twain, Willie Nelson, Blake Shelton, Jennifer Nettles, Little Big Town και Kenny Rogers.