Ταινίες της εβδομάδας (11/6/2020)

pinocchio
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Οι θερινοί κινηματογράφοι μας υποδέχονται με τον Roberto Benigni ως Τζεπετο σε ένα φαντασμαγορικό ριμέικ του «Πινόκιο».

«Πινόκιο» (Pinocchio)
Ο Πινόκιο, μια μαριονέτα, αρχίζει να μιλάει και να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος. Ο δημιουργός του, ο Τζεπέτο, τον έχει σαν γιο του. Όταν ο Πινόκιο περιπλανηθεί και χάσει το δρόμο του, θα του τύχουν έναν σωρό μπελάδες. Στο ταξίδι της αναζήτησης του εαυτού του θα έχει για μοναδικό του σύμμαχο μια νεράιδα. Η επιθυμία του Πινόκιο, όμως, να μοιάσει στα υπόλοιπα αγόρια παραμένει…
Σκηνοθεσία: Matteo Garrone, Σενάριο: Matteo Garrone και Massimo Ceccherini, Ερμηνεύουν: Roberto Benigni, Federico Ielapi, Rocco Papaleo και Massimo Ceccherini.

«Αβάνα η πόλη των κατασκόπων» (Wasp Network)
Αβάνα, αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο Κουβανός πιλότος Ρενέ Γκονζάλες, κλέβει ένα αεροπλάνο και εγκαταλείπει την Κούβα αφήνοντας πίσω την αγαπημένη του σύζυγο και την κόρη του. Ξεκινάει μια νέα ζωή στο Μαϊάμι και σύντομα και άλλοι Κουβανοί τον ακολουθούν. Όλοι μαζί συστήνουν ένα δίκτυο κατασκόπων με αποστολή ή να διεισδύσουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις, υπεύθυνες για φονικά χτυπήματα στην Κούβα.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Olivier Assayas, Ερμηνεύουν: Ana de Armas, Penélope Cruz, Wagner Moura και Gael García Bernal.

«Μη με λες κύριο» (Sir)
Η Ratna εργάζεται ως οικιακή βοηθός στο σπίτι του Ashwin, γόνου πλούσιας οικογένειας. Παρόλο ου ο Ashwin μοιάζει να έχει τα πάντα, η Ratna νιώθει ότι έχει παραιτηθεί από τα όνειρα του και ότι είναι κάπως χαμένος… Από την άλλη, η Ratna, η οποία φαινομενικά δεν έχει τίποτα, είναι γεμάτη ελπίδα και κάνει ό,τι μπορεί για να πραγματοποιήσει το όνειρο της. Καθώς οι κόσμοι τους συγκρούονται και οι δυο τους συνδέονται, τα εμπόδια ανάμεσα τους μοιάζουν όλο και πιο απροσπέραστα.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Rohena Gera, Ερμηνεύουν: Tillotama Shome, Vivek Gomber, Geetanjali Kulkarni και Rahul Vohra.

«Bloodshot»
Ο Ρέι Γκάρισον, ένας στρατιώτης που πρόσφατα σκοτώθηκε σε μια μάχη, έρχεται πίσω στη ζωή ως ο υπεράνθρωπος Bloodshot. Με τη νανοτεχνολογία να ρέει στις φλέβες του, είναι μια ασταμάτητη κι ατρόμητη δυναμική μηχανή που έχει την ικανότητα να επουλώνει αμέσως τις πληγές του. Όμως, ελέγχοντας το σώμα του, η RST παράλληλα εξουσιάζει και το μυαλό του. Τώρα, ο Ρέι αδυνατεί να ξεχωρίσει τι είναι αληθινό και τι όχι, και αυτή είναι η τωρινή του αποστολή.
Σκηνοθεσία: Dave Wilson, Σενάριο: Jeff Wadlow και Eric Heisserer, Ερμηνεύουν: Vin Diesel, Eiza González, Sam Heughan και Toby Kebbell.

«Για όλα φταίει το γκαζόν» (Gazon maudit)
Η Βικτόρια Αμπρίλ είναι η Λολί, η γλυκιά και όμορφη μητέρα δύο παιδιών, παντρεμένη με τον Λοράν... ένα σωβινιστικό γουρούνι που την απατά με την παραμικρή ευκαιρία! Όταν στη ζωή (άλλα και το σπίτι) του ζευγαριού εισβάλει η αποφασιστική Μαριχό, η ερωτική έλξη ανάμεσα στις δύο γυναίκες είναι άμεση, εκρηκτική και τελείως αναπάντεχη για τον μπερδεμένο Λοράν. Η Λολί όμως έχει βρει την απόλυτη ευτυχία: τρεις νύχτες στο ίδιο κρεβάτι με τον άντρα της, τρεις με την αγαπημένη της -και την Κυριακή ρεπό.
Σκηνοθεσία: Josiane Balasko, Σενάριο: Patrick Aubrée, Josiane Balasko και Telsche Boorman, Ερμηνεύουν: Victoria Abril, Josiane Balasko, Alain Chabat και Ticky Holgado.

«Το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου» (Cet obscur objet du désir)
Βρισκόμαστε σε ένα βαγόνι της αμαξοστοιχίας με προορισμό από το Παρίσι προς τη Μαδρίτη. Ο επιχειρηματίας Ματιού καταβρέχει με ένα ποτήρι νερό το πρόσωπο της νεαρής Κοντσίτα. Οι συνεπιβάτες του βαγονιού, μια κυρία με την θυγατέρα της, ένας δικαστής, και ένας νάνος, ψυχολόγος το επάγγελμα, ζητούν να τους εξηγήσει την αιτία αυτής της πράξης του. Ο Ματιού εξιστορεί την οδύνη του από τον ακόρεστο έρωτα που τρέφει για την νεαρή αλλά ψυχρή Κοντσίτα, η οποία προτιμάει να κυκλοφορεί με τρομοκράτες.
Σκηνοθεσία: Luis Buñuel, Σενάριο: Luis Buñuel και Jean-Claude Carrière, Ερμηνεύουν: Fernando Rey, Carole Bouquet, Ángela Molina και Julien Bertheau.