Sean Penn: «Ξέρω ότι δεν τα πάω τόσο καλά με τους ανθρώπους»

sean-penn Erik Pendzich
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός παραδέχτηκε ότι έχει αποκτήσει «κακή φήμη» στα γυρίσματα των ταινιών του.

Ο Sean Penn έχει αποκτήσει την φήμη του «δύσκολου» στα γυρίσματα των ταινιών, κάτι το οποίο ομολόγησε ότι γνωρίζει, σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε στον Howard Stern. Ο οξύθυμος ηθοποιός έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη με τα καμώματα του πολλές φορές από το ξεκίνημα σχεδόν της καριέρας του, με αποκορύφωμα την πολυσυζητημένη σχέση του με την Madonna.

Κατά την διάρκεια του γάμου τους το 1985, ο Penn φέρεται να είχε πυροβολήσει ένα ελικόπτερο, ενώ αργότερα καταράστηκε τους κριτικούς του, ευχόμενος έναν βασανιστικό θάνατο από καρκίνο. Τα τελευταία χρόνια ο 59χρονος ηθοποιός έχει «μαλακώσει» λίγο και έχει αναπτύξει ένα πλούσιο φιλανθρωπικό και ακτιβιστικό έργο.

Shutterstock / Denis Makarenko

Το 2009 ο Penn τιμήθηκε με το δεύτερο Όσκαρ στην καριέρα του, για την ερμηνεία του στο βιογραφικό δράμα «Milk» του Gus Van Sant και κατά την διάρκεια της βράβευσης του αναγνώρισε, για πρώτη φορά, την φήμη που τον ακολουθεί. «Δεν το περίμενα και για να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος, ξέρω πόσο δύσκολο και συχνά μπορώ να γίνομαι για να με εκτιμήσει κανείς» είχε δηλώσει ο ηθοποιός.

Στην νέα ραδιοφωνική συνέντευξη του, ο Penn εξήγησε πως πολλές φορές έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες «που ένιωθα ότι μάλλον είχαν αναλάβει μια άλλη δουλειά και που ενδεχομένως δεν ήταν οι αφηγητές που φαινόταν ότι ήταν στις αρχικές συναντήσεις με όλους τους ηθοποιούς».

Shutterstock / PAN Photo Agency

Στην συνέχεια ο ηθοποιός σχολίασε πως «συναισθηματικά, οι ηθοποιοί είναι σαν τα καναρίνια στα ορυχεία» που συχνά χρειάζεται να σκαλίσουν βαθιά μέσα τους για να μπορέσουν να ερμηνεύσουν. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα προβλήματα στις συνεργασίες αρχίζουν όταν οι σκηνοθέτες δεν δείχνουν τον απαραίτητο «σεβασμό» στην συγκεκριμένη διαδικασία.

«Γνωρίζω πως συχνά μπορεί να είμαι δύσκολος άνθρωπος για να αγαπήσει κανείς από μακριά. Ορισμένες φορές νομίζω πως έχω μια σπουδαία σχέση αγάπης με την ανθρωπότητα, αλλά όχι τόσο καλή με τους ανθρώπους» ομολόγησε ο Penn.