Έρχεται η «ώρα του Αρμαγεδδώνα» με τους Robert De Niro, Cate Blanchett και Oscar Isaac

robert-de-niro-cate-blanchett-oscar-isaac
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ο σκηνοθέτης του «Ad Astra» αφήνει την απέραντη μοναξιά του διαστήματος για να επιστρέψει στην ηλεκτρισμένη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1980.

Ο Robert De Niro, η Cate Blanchett, ο Oscar Isaac, ο Donald Sutherland και η Anne Hathaway θα συμπρωταγωνιστήσουν στο νέο δράμα εποχής «Armageddon Time» σε σκηνοθεσία και σενάριο του James Gray. Στόχος των παραγωγών της ταινίας είναι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα στην Νέα Υόρκη μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Το «Armageddon Time» έχει βιογραφικά στοιχεία και αφηγείται την ζωή του Gray στην γειτονιά του Κουίνς στην Νέα Υόρκη την δεκαετία του 1980, όταν φοιτούσε στο ιδιωτικό σχολείο Kew-Forest. Η ιστορία της ταινίας φέρεται να επικεντρώνεται στον διευθυντή του σχολείου από όπου αποφοίτησαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και ο Hank Azaria των «Simpsons» μεταξύ άλλων.

Shutterstock / Cineberg

Ο James Gray έχει βρεθεί τέσσερις φορές υποψήφιος για τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, για τα «Σε επικίνδυνη τροχιά», «Η νύχτα μάς ανήκει», «Δύο έρωτες» και «Κάποτε στη Νέα Υόρκη».

«Κάθε ταινία που γυρνάς είναι διαφορετική, αλλά προσπαθώ να κάνω κάτι που είναι το αντίθετο από το απέραντο, μοναχικό και σκοτεινό κενό του [“Ad Astra”] που μόλις σκηνοθέτησα. Ανυπομονώ να φτιάξω κάτι που αφορά τους ανθρώπους, τα ανθρώπινα συναισθήματα και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπων και θέλω να είναι γεμάτο ζεστασιά και τρυφερότητα» δήλωσε o Gray στο Dealine.

Συνεχίζοντας, ο σκηνοθέτης εξήγησε πως η ταινία «κατά μία έννοια, ναι, αφορά την παιδική μου ηλικία, αλλά είναι μια απεικόνιση της οικογενειακής αγάπης σε κάθε επίπεδο. Είμαι της πεποίθησης ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βάζουν τα δυνατά τους και ότι προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο κάτω από δύσκολες συνθήκες και κατά κάποιο τρόπο αυτό είναι όμορφο και πολύ συγκινητικό για μένα».