Ταινίες της εβδομάδας (18/6/2020)

les-traducteurs
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Το νέο θρίλερ του Régis Roinsard με θέμα ένα μυστηριώδες βιβλίο ξεχωρίζει από τις νέες επιλογές της εβδομάδας.

«Οι Μεταφραστές» (Les Traducteurs)
Απομονωμένοι σε ένα πολυτελές καταφύγιο, χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο, εννέα μεταφραστές από διαφορετικές χώρες συγκεντρώνονται για να αποδώσει ο καθένας στη γλώσσα του τον τελευταίο τόμο μίας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Αλλά μόλις εμφανίζονται στο διαδίκτυο οι δέκα πρώτες σελίδες του μυθιστορήματος και ένας χάκερ απειλεί να αποκαλύψει τη συνέχεια αν δεν του δοθεί ένα αστρονομικό ποσό, ένα ερώτημα γίνεται εμμονή: πώς διέρρευσε το βιβλίο;
Σκηνοθεσία: Régis Roinsard, Σενάριο: Romain Compingt, Daniel Presley και Régis Roinsard, Ερμηνεύουν: Lambert Wilson, Olga Kurylenko, Riccardo Scamarcio και Sidse Babett Knudsen.

«Babyteeth»
Όταν η σοβαρά άρρωστη έφηβος Μίλλα ερωτεύεται τρελά το βαποράκι Μόζες, ο χειρότερος εφιάλτης των γονιών της γίνεται πραγματικότητα. Όμως, καθώς η αναπάντεχη επαφή της Μίλλα με τον πρώτο έρωτα της φέρνει μια νέα λαχτάρα για ζωή, κάθε συμβατική ηθική στον περίγυρό τους κατεδαφίζεται.
Σκηνοθεσία: Shannon Murphy, Σενάριο: Rita Kalnejais, Ερμηνεύουν: Ben Mendelsohn, Essie Davis, Eliza Scanlen και Toby Wallace.

«Μόνοι στο Παρίσι» (Deux moi)
Ο Ρεμί και η Μελανί ζουν στο Παρίσι. Υποφέρουν από κατάθλιψή και χρειάζονται κάποιον να τους αγαπήσει. Μένουν τόσο κοντά αλλά δεν γνωρίζονται και ας ταιριάζουν τόσο. Άραγε η τύχη θα τους φέρει στον ίδιο δρόμο; Ο βετεράνος σκηνοθέτης της ρομαντικής κομεντί επιστρέφει με μία ταινία για την τύχη και την αγάπη με φόντο την πιο ερωτική πόλη του κόσμου.
Σκηνοθεσία: Cédric Klapisch, Σενάριο: Santiago Amigorena και Cédric Klapisch, Ερμηνεύουν: François Civil, Ana Girardot, Camille Cottin και François Berléand.

«Η καλοσύνη των ξένων» (The Kindness of Strangers)
Στη Νέα Υόρκη του σήμερα, το ρωσικό εστιατόριο του εκκεντρικού ιδιοκτήτη Τίμοφι αποτελεί κομβικό σημείο για τις ζωές τεσσάρων αγνώστων μεταξύ τους προσώπων. Η Κλάρα , μια νεαρή μητέρα που ξεφεύγει μαζί με τα παιδιά της από τον βίαιο σύζυγό της. Ο Μαρκ, ένας πρώην κατάδικος και νυν μάνατζερ του εστιατορίου. Η Άλις, μία χαμηλών τόνων νοσοκόμα και ερασιτέχνης θεραπεύτρια. Ο Τζεφ, ένας νεαρός άνδρας που ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά και αναγνώριση. Σε καιρούς ραγδαίας κοινωνικής ανασφάλειας, ακόμα και οι μικρότερες συμπτώσεις μπορούν να φέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα για τους ήρωες της ιστορίας καθώς οι ίδιοι ανακαλύπτουν σταδιακά πως η ελευθερία και η ελπίδα βρίσκονται ανάμεσά τους.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Lone Scherfig, Ερμηνεύουν: Andrea Riseborough, Caleb Landry Jones, Zoe Kazan και Bill Nighy.

«Ραντεβού με τους Μαλάουα» (Rendez-vous chez les Malawas)
Ένας παρουσιαστής ειδήσεων, μια ηθοποιός και ένας ποδοσφαιριστής ταξιδεύουν στον κόσμο για να γνωρίσουν την εξωτική και απομονωμένη φυλή των «Μαλάουα» στα πλαίσια μιας τηλεοπτικής εκπομπής.
Σκηνοθεσία: James Huth, Σενάριο: James Huth, Sonja Shillito και Michaël Youn, Ερμηνεύουν: Christian Clavier, Michaël Youn, Ramzy Bedia και Sylvie Testud.

«Η περιφρόνηση» (Le mépris)
Ο Αμερικανός παραγωγός Τζέρεμι Πρόκος προσλαμβάνει τον γνωστό Αυστριακό σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ προκειμένου να μεταφέρει στον κινηματογράφο την «Οδύσσεια» του Ομήρου. Δυσαρεστημένος με την «καλλιτεχνική» προσέγγιση που ακολουθεί ο σκηνοθέτης, προσλαμβάνει τον Πωλ Ζαβάλ, συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών και θεατρικών έργων, για να επεξεργαστεί το σενάριο. Η σύγκρουση μεταξύ καλλιτεχνικής έκφρασης και εμπορικής απήχησης ακολουθεί μια παράλληλη πορεία με την προοδευτική αποξένωση του Πωλ από τη σύζυγο του Καμίλ η οποία φαίνεται να ξεκινά από τη στιγμή που ο Πωλ αφήνει την Καμίλ μόνη με τον εκατομμυριούχο παραγωγό.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Jean-Luc Godard, Ερμηνεύουν: Brigitte Bardot, Jack Palance, Michel Piccoli και Giorgia Moll.

«Αυτοί οι τρελοί τρελοί παραγωγοί» (The Producers)
Ένας ξεπεσμένος παραγωγός του Broadway κι ένας δειλός λογιστής σκαρφίζονται την θεατρική κομπίνα του αιώνα, ανεβάζοντας ένα έργο το οποίο ελπίζουν να αποτύχει τόσο θριαμβευτικά που θα «κατεβεί» αμέσως μετά την πρεμιέρα του! Έτσι, ανακαλύπτουν το μιούζικαλ «Springtime for Hitler».
Σκηνοθεσία και σενάριο: Mel Brooks, Ερμηνεύουν: Zero Mostel, Gene Wilder, Dick Shawn και Kenneth Mars.