«Spencer»: Η Kristen Stewart θα ενσαρκώσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα

diana-spencer-kristen-stewart
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ο δημιουργός του «Peaky Blinders» έγραψε το σενάριο που εστιάζει στο πιο «καθοριστικό» σαββατοκύριακο στον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Η πολυτάραχη ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνα πρόκειται να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη από τον Pablo Larraín, σκηνοθέτη των βιογραφικών ταινιών «Jackie» και «Νερούδα». Σύμφωνα με άρθρο του Deadline, η Kristen Stewart έχει συμφωνήσει να παίξει τον ρόλο της Βρετανίδας πριγκίπισσας.

Το σενάριο της δραματικής ταινίας «Spencer» φέρει την υπογραφή του Steven Knight και επικεντρώνεται σε ένα καθοριστικό σαββατοκύριακο στον γάμο της Νταϊάνα με τον Κάρολο και αποφάσισε πως θέλει να φύγει από το παλάτι. Η παραγωγή της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσει το 2021.

REX/Shutterstock / David Levenson

«Όλοι μεγαλώσαμε, τουλάχιστον η δική μου γενιά, διαβάζοντας και καταλαβαίνοντας τι είναι ένα παραμύθι. Συνήθως ο πρίγκιπας έρχεται και βρίσκει την πριγκίπισσα, την καλεί να γίνει σύζυγος του και τελικά γίνεται βασίλισσα. Αυτό είναι το παραμύθι. Όταν κάποιος αποφασίζει να μην γίνει βασίλισσα και λέει ότι προτιμά να φύγει για να μείνει μόνη, είναι μια τεράστια απόφαση και το παραμύθι γίνεται άνω κάτω. Πάντα μου προκαλούσε έκπληξη αυτή η απόφαση και σκεφτόμουν πως πρέπει να ήταν πολύ δύσκολη. Αυτή είναι η καρδιά της ταινίας» δήλωσε ο σκηνοθέτης στο Deadline για το «Spencer».

Αναφορικά με την επιλογή της Stewart για το πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Larraín σχολίασε πως «η Kristen είναι μια από τις σπουδαίες, σύγχρονες ηθοποιούς. Για να γίνει καλά, χρειάζεται κάτι πολύ σημαντικό στην ταινία, το οποίο είναι το μυστήριο. Η Kristen μπορεί να είναι πολλά πράγματα και μπορεί να είναι πολύ μυστήρια, ευαίσθητη και τελικά πολύ δυνατή, το οποίο είναι αυτό που χρειαζόμαστε».

Shutterstock / Andrea Raffin

Συνεχίζοντας, ο Larraín εξήγησε πως «ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων με έκαναν να την σκεφτώ. Ο τρόπος που ανταποκρίθηκε στο σενάριο και πως προσεγγίζει τον χαρακτήρα είναι πολύ όμορφος» και εκτίμησε πως η Stewart «θα πετύχει κάτι λαμπρό και ενδιαφέρον, είναι μια δύναμη της φύσης».