Αναβολή και στις Χρυσές Σφαίρες

golden-globes Joe Seer
ΤΡΙΤΗ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Οι Tina Fey και Amy Poehler θα επιστρέψουν ως παρουσιάστριες στην τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ ανακοίνωσε πως οι Χρυσές Σφαίρες θα απονεμηθούν τελικά στις 28 Φεβρουαρίου 2021, αντί για τις αρχές Ιανουαρίου όπως συνηθίζεται. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι Tina Fey και Amy Poehler θα επιστρέψουν ως παρουσιάστριες, ενώ η τελετή απονομής των βραβείων αναμένεται να πραγματοποιηθεί για άλλη μια φορά στο Beverly Hilton.

Η απόφαση για αλλαγή ημερομηνίας για την τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών ήρθε μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση της Ακαδημίας σχετικά με την αναβολή των Όσκαρ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Invision/AP/Shutterstock / Chris Pizzello

Τον περασμένο Μάρτιο, οι διοργανωτές των Χρυσών Σφαιρών ανακοίνωσαν πως για φέτος δεν απαιτείται η προβολή μιας ταινίας σε κινηματογραφικές αίθουσες, καθώς αρκεί μια κυκλοφορία «σε τηλεοπτικό φορμάτ», δηλαδή συνδρομητικές τηλεοπτικές υπηρεσίες και πλατφόρμες streaming.

Έτσι λοιπόν, εφόσον δεν αλλάξει κάτι, τα Primetime Emmys θα απονεμηθούν στις 20 Σεπτεμβρίου 2020, οι Χρυσές Σφαίρες στις 28 Φεβρουαρίου 2021, τα BAFTA στις 11 Απριλίου 2021 και τα Όσκαρ στις 25 Απριλίου 2021.