Αναβολή για το «Tenet» του Christopher Nolan

tenet
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

H Warner Brothers ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει μια νέα στρατηγική για την κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Η πρεμιέρα του «Tenet», της πολυαναμενόμενης νέας ταινίας του Christopher Nolan, θα καθυστερήσει τελικά και θα πραγματοποιηθεί στις 12 Αυγούστου, αντί για τις 31 Ιουλίου όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά. Στην επίσημη ανακοίνωση της Warner ο εκπρόσωπος του χολιγουντιανού στούντιο σχολίασε πως η απόφαση για αναβολή δύο εβδομάδων πάρθηκε λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού.

«Αυτή τη στιγμή χρειάζεται να είμαστε ελαστικοί και δεν αντιμετωπίζουμε την [περίπτωση του “Tenet”] ως μια παραδοσιακή κυκλοφορία ταινίας. Επιλέγουμε να προβάλλουμε την ταινία μεσοβδόμαδα, για να μπορέσει ο κόσμος να την ανακαλύψει με το πάσο του και σκοπεύουμε να την προβάλλουμε για μεγαλύτερο διάστημα από το κανονικό, στα πλαίσια ανάπτυξης μιας διαφορετικής, αλλά πετυχημένης στρατηγικής κυκλοφοριών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η νέα ταινία του Βρετανού σκηνοθέτη με τους John David Washington, Robert Pattinson, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Debicki, Clémence Poésy, Kenneth Branagh και Michael Caine έχει πολλά στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, όμως ακόμα και μετά την κυκλοφορία ορισμένων teasers και τρέιλερ, η πλοκή της παραμένει μυστήριο.

Θυμίζοντας εν μέρει το «Inception», sτο «Tenet» ο χαρακτήρας του Washington έχει ως αποστολή να αποτρέψει μια κατακλυσμιαία σύγκρουση που φέρεται να είναι «χειρότερη» από έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Το τρέιλερ παρουσιάσει και μια αινιγματική οργάνωση και αρκετές σκηνές δράσης καθώς προσπαθούν να αναστρέψουν την ροή της ιστορίας.