Η Margot Robbie στο πηδάλιο των «Πειρατών της Καραϊβικής»

margot-robbie Tinseltown
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η Disney προχωράει με το reboot του πετυχημένου franchise φαντασίας χωρίς τον Johnny Depp.

Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Johnny Depp στην προσωπική ζωή έχουν αποτελέσει αφορμή για την Disney να προχωρήσει χωρίς τον Jack Sparrow στους «Πειρατές της Καραϊβικής». Πέραν όμως του reboot, το χολιγουντιανό στούντιο σχεδιάζει επίσης μια αυτοτελής ταινία στο franchise με την Margot Robbie στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σύμφωνα με άρθρο του Hollywood Reporter η Robbie θα συνεργαστεί με την σεναριογράφο των «Αρπακτικών πουλιών», Christina Hodson, ενώ παραγωγός της ταινίας θα είναι ο Jerry Bruckheimer. Το άρθρο δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για την πλοκή της συγκεκριμένης ταινίας, όμως ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται για spin-off των ταινιών με τον Depp και ούτε έχει σχέση με το reboot με επικεφαλής τους Ted Elliott και Craig Mazin.

Οι «Πειρατές της Καραϊβικής» είναι ένα από το πιο επικερδή franchise της Disney, με τα έσοδα των πρώτων πέντε ταινιών της σειράς να ανέρχονται στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η πιο πρόσφατη ταινία του franchise, το «Η εκδίκηση του Σαλαζάρ» που σκηνοθέτησαν οι Joachim Rønning και Espen Sandberg το 2017, όμως δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση και τα έσοδα της μετά βίας ξεπέρασαν την πρώτη.

Η επιλογή της Hodson δεν πρέπει να εκπλήσει, καθώς η σεναριογράφος έχει βάλει την υπογραφή της σε πολλά πρόσφατα blockbuster, όπως το spin-off των «Transformers» με τον Bumblebee, αλλά και τα «The Flash» και «Batgirl» για λογαριασμό της Warner/DC.