Nicole Kidman: δύσκολες εποχές για κινηματογραφικές πριγκίπισσες

nicole-kidman-duskoles-epoxes-gia-kinimatografikes-prigkipisses

Η Nicole Kidman ενσαρκώνει την Γκρέις Κέλι. Φωτογραφία: IMDb.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Οι θαυμαστές της Nicole Kidman θα πρέπει να περιμένουν τη νέα χρονιά, για να τη δουν επιτέλους στη μεγάλη οθόνη ως Γκρέις Κέλι.

Το πολυσυζητημένο βιογραφικό δράμα του Olivier Dahan «Grace of Monaco», ήταν αρχικά προγραμματισμένο να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στο εξωτερικό, το Νοέμβριο, ώστε να συμμετάσχει εγκαίρως στην κούρσα των Όσκαρ. Όμως μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση από την εταιρεία Weinstein Co. ανέβαλε την έξοδο της ταινίας για το 2014.

H Νicole Kidman, σε μια ακόμη εντυπωσιακή κινηματογραφική μεταμόρφωσή της, υποδύεται την σταρ Γκρέις Κέλι, τη μετέπειτα πριγκίπισσα του Μονακό, σε μια δύσκολη περίοδο του έγγαμου βίου της με τον πρίγκιπα Ρενιέ.

Στο πρωταγωνιστικό καστ συμμετέχουν επίσης οι Tim Roth, Frank Langella και Derek Jacobi. Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών στο οποίο η Nicole Kidman, συμμετείχε ως μέλος της κριτικής επιτροπής. Οι αντιδράσεις του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό ήταν αρνητικές, καθώς χαρακτήρισε το φιλμ «ιστορικά ανακριβές». Ανάλογη δυσαρέσκεια είχαν δείξει και οι αδελφές του πριν μερικούς μήνες. To Παλάτι του Μονακό στην επίσημη ανακοίνωσή του, είχε υπογραμμίσει πως η ταινία περιλαμβάνει «τεράστιες ιστορικές ανακρίβειες και μια σειρά σκηνών καθαρής μυθοπλασίας…Η βασιλική οικογένεια θα ήθελε να τονίσει πως το εν λόγω φιλμ δεν αποτελεί βιογραφικό δράμα».

Φαίνεται ότι είναι δύσκολες εποχές για κινηματογραφικές πριγκίπισσες, αφού και η πρόσφατη προβολή της ταινίας για την πριγκίπισσα Νταϊάνα, με πρωταγωνίστρια την Naomi Watts, είχε μια «παγερή υποδοχή» στη Μεγάλη Βρετανία. Βέβαια ο σκηνοθέτης Olivier Dahan, έχει στο ενεργητικό του μια επιτυχία στο δύσκολο είδος του βιογραφικού δράματος. Είχε κατορθώσει να αποσπάσει μια οσκαρική ερμηνεία από την Marion Cottilard που ενσάρκωσε στην ταινία «La vie en rose» (Ζωή σαν τριαντάφυλλο), την Εντίθ Πιαφ. Άραγε θα κατορθώσει το ίδιο και με τη Nicole Kidman;