Ταινίες της εβδομάδας (2/7/2020)

a-beautiful-day-in-the-neighborhood
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ο Tom Hanks δίνει άλλη μια εκπληκτική ερμηνεία στο βιογραφικό δράμα για τον πολυαγαπημένο τηλεοπτικό οικοδεσπότη Fred Rogers.

«Ένας υπέροχος γείτονας» (A Beautiful Day in the Neighborhood)
Όταν ένας βαριεστημένος συντάκτης περιοδικού «αναγκάζεται» να γράψει ένα άρθρο για τον Fred Rogers, παρουσιαστή της εμβληματικής παιδικής τηλεοπτικής εκπομπής «Mister Roger’s Neighborhood», ξεπερνάει τον όποιο σκεπτικισμό του, μαθαίνει από την καλοσύνη των άλλων, αγαπάει και συγχωρεί στην πιο όμορφη γειτονιά της Αμερικής.
Σκηνοθεσία: Marielle Heller, Σενάριο: Micah Fitzerman-Blue και Noah Harpster, Ερμηνεύουν: Tom Hanks, Matthew Rhys, Chris Cooper και Susan Kelechi Watson.

«Ταξίδι στην Ελλάδα» (The Trip to Greece)
Οι Rob Brydon και Steve Coogan υποδύονται φανταστικές εκδοχές του εαυτού τους καθώς διασχίζουν την Ελλάδα σε ένα ταξίδι έξι ημερών, ακολουθώντας τα βήματα του Οδυσσέα και το ταξίδι του από την Τροία πίσω στην πατρίδα του και την οικογένειά του στην Ιθάκη. Ως ένα γαστρονομικό και πολιτιστικό οδικό ταξίδι, οι πρωταγωνιστές απολαμβάνουν ό,τι καλύτερο έχει η Ελλάδα στον πολιτισμό, την διατροφή και τη φιλοξενία.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Michael Winterbottom, Ερμηνεύουν: Rob Brydon, Steve Coogan, Michael Towns και Justin Edwards.

«Μέχρι ο γάμος να μας μεθύσει» (Hasta que la boda nos separe)
Η Μαρίνα είναι τριάντα χρονών και μια πολύ πετυχημένη διοργανώτρια γάμων. Σε αντίθεση όμως με τους πελάτες της, η Μαρίνα προτιμάει μια ζωή χωρίς δεσμεύσεις. Μέχρι τη νύχτα που ερωτεύεται τον Κάρλος. Το πρόβλημα στην ιστορία μας δεν είναι μόνο ότι ο Κάρλος ετοιμάζεται να παντρευτεί, αλλά ότι η αραβωνιαστικιά του είναι παιδική φίλη της Μαρίνα... Τα ευτράπελα θα ξεκινήσουν όταν της ζητήσουν να είναι αυτή που θα οργανώσει τον γάμο τους.
Σκηνοθεσία: Dani de la Orden, Σενάριο: Eric Navarro, Olatz Arroyo και Marta Sánchez, Ερμηνεύουν: Belén Cuesta, Álex García, Silvia Alonso και Antonio Dechent.

«Persona»
Η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Βόγκλερ παντρεμένη και με ένα μικρό γιο καταρρέει κατά τη διάρκεια μιας παράστασης της Ηλέκτρας. Στη συνέχεια καταφεύγει στη σιωπή και την απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο. Η νοσοκόμα που την περιποιείται, η Άλμα, τη συνοδεύει στο παραθαλάσσιο σπίτι της γιατρού της, για να βελτιωθούν οι συνθήκες ανάρρωσης της. Παρότι εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες, μια περίεργη ώσμωση θα δημιουργηθεί ανάμεσα στις δυο γυναίκες, που καθεμιά τους θα φορέσει την «περσόνα» -μάσκα της άλλης...
Σκηνοθεσία και σενάριο: Ingmar Bergman, Ερμηνεύουν: Bibi Andersson, Liv Ullmann, Margaretha Krook και Gunnar Björnstrand.

«Chinatown»
Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ αναλαμβάνει να διαλευκάνει μια φαινομενικά απλή υπόθεση μοιχείας για να βρεθεί μπλεγμένος σε έναν επικίνδυνο ιστό εξαπάτησης και διαφθοράς.
Σκηνοθεσία: Roman Polanski, Σενάριο: Robert Towne, Ερμηνεύουν: Jack Nicholson, Faye Dunaway, John Huston και Perry Lopez.