Νέος live-action Πίτερ Παν με τον Jude Law ως Κάπτεν Χουκ

Jude-law Gregory Pace
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ο David Lowery γράφει το σενάριο και σκηνοθετεί το «Peter Pan & Wendy» για λογαριασμό της Disney.

Η Disney αποφάσισε να γυρίσει ένα live-action ριμέικ του «Πίτερ Παν» και σύμφωνα με άρθρο του Hollywood Reporter, ο Jude Law φέρεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τον ρόλο του Κάπτεν Χουκ.

Σκηνοθέτης του «Peter Pan & Wendy» θα είναι ο David Lowery, ο οποίος έγραψε το σενάριο του ριμέικ με τον τακτικό συνεργάτη του, Toby Halbrooks. Οι δύο συνεργάστηκαν στην περιπέτεια φαντασίας «Ο Πιτ και ο δράκος του» το 2016, ενώ ο Halbrooks διετέλεσε παραγωγός στα «Ο κύριος και το όπλο» και «The Green Knight » που σκηνοθέτησε πρόσφατα ο Lowery.

Disney

Η πρώτη animated ταινία της Disney βασισμένη στις περιπέτειες του πολυαγαπημένου παιδικού ήρωα του J. M. Barrie κυκλοφόρησε το 1953.

Αυτή ασφαλώς δεν είναι η πρώτη live-action εκδοχή του Πίτερ Παν, με τον Dustin Hoffman να ερμηνεύει τον μοχθηρό καπετάνιο στο «Χουκ» του Steven Spielberg το 1991. Στην συνέχεια ο Jason Isaacs έπαιξε τον ρόλο στο «Peter Pan» του P.J. Hogan το 2003, ενώ ο Garrett Hedlund έπαιξε έναν νεαρό Χουκ δίπλα στον Μαυρογένη του Hugh Jackman στο «Παν» του Joe Wright το 2015.

Με τα πρόσφατα live-action ριμέικ όπως ο «Αλαντίν» και ο «Βασιλιάς των λιονταριών» να σπάνε το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στα box office, η Disney έχει υψηλές προσδοκίες για το «Peter Pan & Wendy» και σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την ταινία στις κινηματογραφικές αίθουσες, εφόσον του επιτρέψουν οι συνθήκες, αντί του Disney+.