Ταινίες της εβδομάδας (9/7/2020)

wild-rose
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Το υποψήφιο για BAFTA μουσικό δράμα του Tom Harper μας ταξιδεύει από την Γλασκώβη μέχρι το Νάσβιλ.

«Wild Rose»
H Rose – Lynn Harlan είναι μια χαρισματική 23χρονη τραγουδίστρια με δύο ανήλικα παιδιά, που μόλις αποφυλακίστηκε. Το όνειρό της είναι να αφήσει την Γλασκώβη για το Νάσβιλ, το λίκνο της κάντρι μουσικής, και να γίνει μια πετυχημένη τραγουδίστρια. Η μητέρα της, θέλει να την κρατήσει κοντά της και να αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά όταν παρουσιάζεται η ευκαιρία που θα τη φέρει μια ανάσα από το όνειρό της, εκείνη έρχεται αντιμέτωπη με το δίλημμα ανάμεσα στην οικογένεια και την καριέρα.
Σκηνοθεσία: Tom Harper, Σενάριο: Nicole Taylor, Ερμηνεύουν: Jessie Buckley, James Harkness, Julie Walters και Maureen Carr.

«Made in Italy»
Στη μαγευτική Τοσκάνη βρίσκεται το εξοχικό που έχουν κληρονομήσει ο Ρόμπερτ με το γιο του Τζακ. Επιχειρώντας να ανακαινίσουν το μισογκρεμισμένο κτήριο και να το επαναφέρουν στην παλιά του αίγλη, θα γνωρίσουν τους ντόπιους κάτοικους της περιοχής, αλλά θα γνωριστούν καλύτερα και μεταξύ τους, βελτιώνοντας έτσι τη σχέση τους, που έως τώρα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Ο Τζακ θα αναπολήσει τις ευτυχισμένες στιγμές με την μητέρα του ενώ ταυτόχρονα θα ερωτευτεί την όμορφη Νατάλια – τη νεαρή Ιταλίδα σεφ μιας μικρής τρατορίας. Το μέλλον και για τους δύο πλέον δείχνει διαφορετικό και γεμάτο εκπλήξεις.
Σκηνοθεσία και σενάριο: James D'Arcy. Ερμηνεύουν: Liam Neeson, Valeria Bilello, Micheál Richardson και Lindsay Duncan.

«Όνειρα στην Καλιφόρνια» (The High Note)
Η Μάγκι είναι η παραμελημένη προσωπική της βοηθός, η οποία έχει περιοριστεί στο να κάνει καθημερινά θελήματα, χωρίς όμως να έχει εγκαταλείψει το παιδικό της όνειρο, που είναι να γίνει μια μέρα η ίδια μουσική παραγωγός. Όταν ο μάνατζερ της διάσημης τραγουδίστριας παρουσιάζει στην Μάγκι μια εναλλακτική επιλογή που μπορεί να αλλάξει την πορεία της καριέρα της, η Μάγκι και η Γκρέις καταστρώνουν ένα σχέδιο που είναι πιθανό να αλλάξει τις ζωές τους για πάντα.
Σκηνοθεσία: Nisha Ganatra, Σενάριο: Flora Greeson, Ερμηνεύουν: Dakota Johnson, Tracee Ellis Ross, Kelvin Harrison Jr. και Ice Cube.

«Έναν γιατρό παρακαλώ» (Docteur?)
O Serge είναι αρκετά ασυνεπής στη δουλεία του το τελευταίο διάστημα και δεν τον «παίρνει» να κάνει και άλλο λάθος. Την παραμονή των Χριστουγέννων είναι ο μόνος γιατρός σε εφημερία για κατ’ οίκον επισκέψεις. Όταν τραυματίζεται σε ένα ατύχημα με τον Μelek, ένα delivery boy δεν έχει άλλη λύση από το να στείλει αυτόν ως γιατρό στη θέση του.
Σκηνοθεσία: Tristan Séguéla, Σενάριο: Jim Birmant και Tristan Séguéla, Ερμηνεύουν: Michel Blanc, Hakim Jemili, Solène Rigot και Chantal Lauby.

«Ο πειρατής Μαυροδόντης και το μαγικό διαμάντι» (Kaptein Sabeltann og den magiske diamant)
Τι φέρνει κοντά ένα μικρό αλητάκι του δρόμου, έναν δαιμόνιο πρίγκιπα της ζούγκλας και τον διαβόητο Πειρατή Μαυροδόντη;  Σύμφωνα με τον θρύλο, το Μαγικό Διαμάντι εκπληρώνει όλες τις ευχές του κατόχου του κάθε φορά που έχει πανσέληνο.  Ο κακόβουλος πρίγκιπας της ζούγκλας Μάγκα Καν και η δαιμόνια βασίλισσα του Σιρίμα το έχουν επιτέλους αποκτήσει.  Όμως, πριν η σελήνη γεμίσει, ο μικρούλης Μάρκο κλέβει το διαμάντι. Τυφλός από θυμό ο Μάγκα Καν εξαπολύει τους στρατιώτες-πιθήκους του για να εντοπίσουν τον νεαρό ληστή...
Σκηνοθεσία: Marit Moum Aune και Rasmus A. Sivertsen, Σενάριο: Terje Formoe και Karsten Fullu, Ερμηνεύουν: Αλεξάνδρα Λέρτα, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Τζίνη Παπαδοπούλου και Χρήστος Θάνος.

«Το κόλπο του αιώνα» (El robo del siglo)
Αργεντινή, 2006. Μια συμμορία εισβάλλει σε υποκατάστημα της τράπεζας Banco Rio και κρατάει 23 ομήρους, σε μια προσπάθεια να φτάσουν στις δεκάδες εκατομμύρια δολάρια και τα κοσμήματα που κρύβονται στο θησαυροφυλάκιο. Η αστυνομία καταφθάνει και περικυκλώνει την τράπεζα, τα μέσα ενημέρωσης αρχίζουν να μεταδίδουν ζωντανά τις εξελίξεις και οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν. Όσο περνούν οι ώρες και οι ληστές δεν παραδίδονται, η αστυνομία παίρνει την παράτολμη απόφαση να κάνει έφοδο. Μόλις, όμως, μπουν στο κτίριο, τους περιμένει μια τεράστια έκπληξη...
Σκηνοθεσία: Ariel Winograd, Σενάριο: Alex Zito και Fernando Araujo, Ερμηνεύουν: Guillermo Francella, Diego Peretti, Luis Luque και Pablo Rago.

«Η νύχτα του κυνηγού» (The Night of the Hunter)
Ένας άνδρας ο Χάρι Πάουελ, κάνει τους άλλους να πιστέψουν ότι είναι ιεροκήρυκας. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα ψυχοπαθή δολοφόνο, ο οποίος προσεγγίζει γυναίκες οι οποίες έχουν χηρέψει αποσκοπώντας στην περιούσια τους. Όταν πια έχει πάρει αυτό που θέλει τις σκοτώνει. Το επόμενο του θύμα είναι μια γυναίκα της οποίας ο άνδρας εκτελέστηκε πρόσφατα για ληστεία και φόνο. Ο άνδρας της πριν τον συλλάβουν είχε αφήσει, εν αγνοία της, τα χρήματα της ληστείας στα δυο μικρά τους παιδιά. Όταν ο Πάουελ ενημερώνεται για την ύπαρξη των χρημάτων, ξεγελά και παντρεύεται τη χήρα και ξεκινά το παιχνίδι της γάτας και του ποντικού με τα δυο μικρά παιδιά της.
Σκηνοθεσία: Charles Laughton, Σενάριο: James Agee, Ερμηνεύουν: Robert Mitchum, Shelley Winters, Lillian Gish και James Gleason.

«Η Δίκη» (Le procès)
Ο Γιόζεφ Κ., τραπεζικός υπάλληλος, κατακεραυνώνεται από μια σειρά γεγονότων που τον αφοπλίζουν σιγά-σιγά, τον ακυρώνουν και του στερούν κάθε βεβαιότητα, εφόσον «τον πιάνουν στον ύπνο», τον συλλαμβάνουν χωρίς να του πουν ποτέ το γιατί. Ανακρίνεται επίμονα, σε διαδικασίες ονειρικά διαστρεβλωμένες, προσπαθώντας του κάκου να ανακαλύψει τις αιτίες της ενοχής του.
Σκηνοθεσία: Orson Welles, Σενάριο: Orson Welles και Pierre Cholot, Ερμηνεύουν: Anthony Perkins, Romy Schneider, Akim Tamiroff και Jeanne Moreau.