Heavy metal παραμύθι με τους Metallica

heavy-metal-paramuthi-me-tous-metallica

ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Nιμρόντ Αντάλ («Predators») υπογράφει αυτόν τον 3D κινηματογραφικό ύμνο, στο θρυλικό συγκρότημα των Metallica που σφράγισε τη Heavy Metal μουσική.

«Μetallica through the never»

Η υπόθεση της ταινίας εκτυλίσσεται μεταξύ μιας συγκλονιστικής συναυλίας των Metallica και των περιπετειών του νεαρού Τριπ, σε μία πόλη όπου επικρατεί το απόλυτο χάος, με κατεστραμμένα οχήματα, αιματηρές συγκρούσεις και ένα μασκοφόρο καβαλάρη. Ο Ντέιν Ντιχάν («Place Beyond the Pines», «The Amazing Spider-Man 2») υποδύεται τον Τριπ, ένα νεαρό μέλος του tour crew της μπάντας, που οργανώνει ζωντανές εμφανίσεις και που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο απεσταλμένος του γκρουπ σε μυστική αποστολή, κατά τη διάρκεια μιας sold out συναυλίας. Ουσιαστικά, η ταινία ακολουθεί δύο παράλληλες ιστορίες, την αφήγηση του Τριπ και το ζωντανό υλικό του πασίγνωστου μέταλ συγκροτήματος.

Αυτό που αρχικά φαίνεται να είναι εύκολο, ξαφνικά μετατρέπεται σε μια σουρεαλιστική περιπέτεια, με τον Τριπ να βρίσκεται στη μέση επικίνδυνων καταστάσεων και παράλληλα να προσπαθεί να ξεφύγει από τον μασκοφόρο καβαλάρη, ο οποίος τον κυνηγά στο κέντρο της πόλης. Και όλα αυτά, με τα τραγούδια των θρυλικών Metallica, να κατέχουν πάντοτε πρωταγωνιστικό ρόλο!

Οι Metallica είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέταλ συγκρότημα και ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1981 στις ΗΠΑ. Έχουν πουλήσει πάνω από 110 εκ. άλμπουμ παγκοσμίως και ήταν ένα από τα πιο κερδοφόρα συγκροτήματα το 2012 με εισπράξεις 86$ εκ. δίνοντας μόνο 30 συναυλίες.

Οι Metallica αποτελούνται από τους Τζέιμς Χέτφιλντ (φωνητικά, κιθάρα), Κερκ Χάμετ (κιθάρα, φωνητικά), Ρόμπερτ Τρουχίγιο (μπάσο, φωνητικά) και τον Δανό ντράμερ Λαρς Ούλριχ. Στην ταινία ξεσηκώνουν το κοινό, με ένα κομμάτι το οποίο είναι μαγνητοσκοπημένο από τις συναυλίες που έδωσε η μπάντα τον Αύγουστο του 2012 στην Rogers Arena του Καναδά.

«Μετά από 30 χρόνια στο χώρο, το πιο σημαντικό για εμάς είναι να είμαστε σίγουροι πως η δουλειά μας έχει όση περισσότερη ποικιλία γίνεται», δηλώνει ο ντράμερ του συγκροτήματος Λαρς Ούλριχ. «Δε θέλουμε να βασιζόμαστε στα ίδια πράγματα. Μας ενδιέφερε η δημιουργία μιας ακόμα ταινίας, αλλά πιστεύαμε πως είχαμε εξαντλήσει το είδος που λέγεται ντοκιμαντέρ με την ταινία Some Kind of Monster. Θέλαμε να κάνουμε κάτι φρέσκο και διαφορετικό». Το σενάριο συνυπογράφουν οι Λαρς Ούλριχ, Nιμρόντ Αντάλ, Κέρκ Χάμετ, Τζέιμς Χέτφιλντ, Ρόμπερτ Τρουχίγιο. Η ταινία προβάλλεται από την Odeon.