Ποια ήταν τελικά η πραγματική Laura Palmer του «Twin Peaks»;

twin-peaks-laura-palmer
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ένα νέο ντοκιμαντέρ φιλοδοξεί να ρίξει φως στην αληθινή ιστορία που ενέπνευσε την θρυλική τηλεοπτική σειρά του David Lynch.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ και ένα συνοδευτικό βιβλίο πρόκειται να εξετάσουν εις βάθος τον φόνο της Hazel Drew που ενέπνευσε τον David Lynch στην δημιουργία του «Twin Peaks». Το «Blonde, Beautiful and Dead: The Murder Mystery That Inspired Twin Peaks» της Metabook Entertainment θα «εξετάσει τα μυστικά, την διαφθορά και την πολιτική των δύο φύλων που η κοινότητα μιας μικρής πόλης προσπάθησε να θάψει» μετά τον θάνατο της νεαρής γυναίκας υπό μυστηριώδεις συνθήκες στο Σαντ Λέικ της Νέας Υόρκης το 1908.

Το βιβλίο που γράφουν οι David Bushman και Mark Givens αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσω εκδοτικού οίκου της Amazon Publishing τον χειμώνα του 2021 και θα περιλαμβάνει έναν πρόλογο από τον Mark Frost, συνδημιουργό του «Twin Peaks». Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο Benjamin Alfonsi θα γυρίσει στην συνέχεια ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο στο βιβλίο.

Σε δηλώσεις του στο MovieMaker, ο Alfonsi σχολίασε πως ήταν «εξαιρετικά ικανοποιητικό που η ιστορία της Hazel απέκτησε δική της ζωή» ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα πως η ταινία που θα γυρίσει «θα της δώσει μια ζωή στην οθόνη που δεν είχε στην πραγματική ζωή».

«Η πρώτη αληθινή ιστορία εγκλήματος που με γοήτευσε ως παιδί, η δολοφονία της Hazel Drew, σε φέρνει σε μια σχέση δύναμης, χρήματος και σεξουαλικής πολιτικής που αισθάνεται απόλυτα σύγχρονη. Αυτή η στοιχειωμένη ιστορία παρείχε την εφιαλτική έμπνευση για μια φανταστική τραγωδία που, δεκαετίες αργότερα, έθεσε το ερώτημα “ποιος σκότωσε τη Laura Palmer”» δήλωσε από την πλευρά του ο Frost.