Το Χόλυγουντ στον αστερισμό του Stephen King

steven-king Evan Agostini
ΤΡΙΤΗ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Netflix, HBO, Darren Aronofsky και Ben Stiller έχουν μεγάλα σχέδια για την πρόσφατη συλλογή μυθιστορημάτων του Αμερικάνου συγγραφέα.

Στα 72 του Stephen King παραμένει ένας από τους πιο πετυχημένους συγγραφείς, με τεράστια απήχηση στο Χόλυγουντ τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλές μεταφορές γνωστών του έργων έχουν σπάσει τα box office. Η νέα συλλογή μυθιστορημάτων του Αμερικάνου συγγραφέα με τίτλο «If It Bleeds» που κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο έχει γίνει ιδιαίτερα ανάρπαστη και την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε πως το Netflix, ο Ryan Murphy και η Blumhouse θα γυρίσουν μια μεταφορά της πρώτης ιστορίας του βιβλίου, το «Mr. Harrigan’s Phone».

Σύμφωνα με νέο άρθρο του Deadline, υπάρχουν σχέδια για μεταφορές και των υπόλοιπων ιστοριών της συλλογής του King. Πιο συγκεκριμένα  η εταιρεία παραγωγής του Darren Aronofsky, η Protozoa, έχει αποκτήσει τα σχετικά δικαιώματα για την δεύτερη ιστορία με τίτλο «The Life Of Chuck». Οι πληροφορίες του άρθρου αναφέρουν πως επί του παρόντος ο Aronofsky θα έχει ρόλο παραγωγού, χωρίς όμως να αποκλείεται η περίπτωση να αναλάβει την σκηνοθεσία.

Το Deadline αποκάλυψε επίσης πως ο Ben Stiller έχει αποκτήσει τα σχετικά δικαιώματα για την τρίτη ιστορία της συλλογής με τίτλο «Rat». Εφόσον όλα πάνε βάσει σχεδίου, ο Stiller σκοπεύει να πρωταγωνιστήσει και να σκηνοθετήσει την ταινία, η οποία αφηγείται την ιστορία ενός προβληματισμένου συγγραφέα ο οποίος κάνει μια φαουστική συμφωνία με ένα τρωκτικό.

HBO

Ο πρώτος κύκλος της δραματικής σειράς τρόμου του HBO ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Τέλος, η τέταρτη ιστορία της συλλογής, το «Let It Bleed», ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί στον δεύτερο κύκλο της τηλεοπτικής σειράς «The Outsider». Κοινός παρονομαστής της μίνι σειράς του HBO και της νέας συλλογής του King είναι ο χαρακτήρας της Holly Gibney που ενσάρκωσε στην μικρή οθόνη η Cynthia Erivo. Στην σειρά εμφανίζονται επίσης οι Ben Mendelsohn, Bill Camp, Paddy Considine, Julianne Nicholson και Jason Bateman, ο οποίος σκηνοθέτησε τα πρώτα δύο επεισόδια.