Ben Affleck: πώς έγινε «μεγιστάνας» του διαδικτυακού τζόγου

ben-affleck-pos-egine-megistanas-tou-diadiktuakou-tzogou

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Ο σκοτεινός κόσμος του διαδικτυακού τζόγου ζωντανεύει στο θρίλερ «Runner, runner» του Brad Furman , φέρνοντας αντιμέτωπους τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές της ταινίας, τον Ben Affleck και τον Justin Timberlake, σε μια «παρτίδα» χωρίς κανόνες.

Το σενάριο είναι των David Levien και Brian Koppelman που μας έχουν δώσει στο παρελθόν, συναρπαστικές ιστορίες για τα τυχερά παιχνίδια, σε γνωστές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, από το «Rounders» με πρωταγωνιστή τον Matt Damon και το «Οcean’s 13» του Steven Soderbergh μέχρι την πετυχημένη σειρά για το πόκερ «Tilt».

Ο Brian Koppelman υποστήριξε ότι ο κόσμος του τζόγου εμπνέει τον ίδιο και τον David Levien για την «υποκρισία» του και για το πώς οι παίκτες των τυχερών παιχνιδιών δικαιολογούν τη συμπεριφορά τους. «Αυτοί οι άνθρωποι παίρνουν τεράστια ρίσκα με τα άγρια στριφογυρίσματα της τύχης. Είναι ένας πλούσιος κόσμος για να βυθιστείς», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αποκάλυψε πως μαζί με τον συνεργάτη του ανυπομονούν να γράψουν ένα σίκουελ στο «Rounders», την πρώτη τους επιτυχία.

Στο «Runner, runner» ο Justin Timberlake παίζει τον Richie, έναν φτωχό φοιτητή του Πρίνστον που προσπαθεί να βγάλει τα δίδακτρα της σχολής από τον διαδικτυακό τζόγο. Μάλιστα πείθει τους συμφοιτητές και τους καθηγητές του να στοιχηματίσουν σε ιστοσελίδες για πόκερ. Σύντομα δέχεται μια ελκυστική πρόταση, με έναν παχυλό μισθό για να δουλέψει απευθείας με τον διαχειριστή μιας γνωστής ιστοσελίδας τυχερών παιχνιδιών.

Ο ήρωας αντιλαμβάνεται ότι η εταιρεία-που είναι εγκατεστημένη στην Κόστα Ρίκα, χρησιμοποιεί ένα ειδικό λογισμικό προκειμένου να κατασκοπεύει τους παίκτες, εξαπατώντας τους. Στο μεταξύ το FBI πραγματοποιεί τη δική του έρευνα για αυτές τις παράνομες δραστηριότητες. Ο Richie βυθίζεται σε έναν διαφορετικό κόσμο όπου κυριαρχούν οι δωδοκίες, η βία, τα ξέφρενα πάρτι και οι συγκρούσεις με τους ανθρώπους του νόμου. Ο Ben Affleck υποδύεται τον αμοραλιστή ιδρυτή της εταιρείας που ονομάζεται Midnight-black com. Στην ομάδα των παραγωγών της ταινίας, συμμετέχει και ο Leonardo Di Caprio.