Προσεχώς νέο «Dirty Dancing»

dirty-dancing
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Η Jennifer Grey έχει συμφωνήσει να πρωταγωνιστήσει σε μια νέα μουσικοχορευτική ταινία για την Lionsgate.

Το «Dirty Dancing» του Emile Ardolino αποτελεί μια από τις πιο κλασικές ταινίες του Patrick Swayze και σύμφωνα με άρθρο του Deadline, η Lionsgate φέρεται να ετοιμάζει ένα νέο σίκουελ μετά το «Dirty Dancing 2: Νύχτες στην Αβάνα».

Σε αντίθεση μάλιστα με την συνέχεια που γύρισε ο Guy Ferland το 2004, η νέα ταινία θα έχει άμεση σχέση με την πρώτη αφού οι παραγωγοί έχουν έρθει σε συμφωνία με την Jenniffer Grey. Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, η Αμερικανίδα ηθοποιός που έπαιξε τον ρόλο της Frances «Baby» Houseman δίπλα στον Johnny Castle του Swayze, θα πρωταγωνιστήσει και θα έχει ρόλο παραγωγού στην νέα ταινία που θα διαδραματίζεται την δεκαετία του 1990.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Lionsgate αν και έχει τα πνευματικά δικαιώματα του «Dirty Dancing» δεν έχει επιβεβαιώσει τις φήμες πως η νέα μουσικοχορευτική ταινία θα αποτελεί μέρος του franchise. Το σενάριο πάντως θα φέρει την υπογραφή των Mikki Daughtry και Tobias Iaconis, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το όνομα του σκηνοθέτη.

Το «Dirty Dancing» κυκλοφόρησε το 1987 και έκανε θραύση στα ταμεία με τα έσοδα να υπολογίζοντα στα 218 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τιμήθηκε με ένα Όσκαρ και μια Χρυσή Σφαίρα για το τραγούδι «(I’ve Had) The Time of My Life» των Frank Previte, John DeNicola και Donald Markowitz. Παράλληλα τα δύο soundtrack του «Dirty Dancing» έγιναν πλατινένια και η ταινία έγινε η πρώτη που κατάφερε να πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε βίντεο.