Στο σφυρί τα αυτοκίνητα του «Κάποτε… στο Χόλιγουντ»

once-upon-a-time-in-hollywood
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Η δημοπρασία στα τέλη Αυγούστου περιλαμβάνει πολλά props από τα «Top Gun», «Rocky», «Alien», «Παιχνίδια πείνας» και «Ο νονός».

Δύο αυτοκίνητα που οδήγησαν ο Brad Pitt και ο Leonardo DiCaprio στο «Κάποτε… στο Χόλιγουντ» του Quentin Tarantino πρόκειται να βγουν σε πλειστηριασμό στις 26 και 27 Αυγούστου. Στην μεγάλη διαδικτυακή δημοπρασία του Prop Store θα διατεθούν πολλά άλλα αντικείμενα από σπουδαίες χολιγουντιανές παραγωγές, όπως «Top Gun», «Rocky» και «Alien».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Prop Store, το γαλάζιο Volkswagen Karmann Ghia που οδηγούσε ο Cliff Booth που ενσάρκωσε ο Pitt έχει αξία 20.000 με 30.000 δολάρια, ενώ η κίτρινη Cadillac Coupe de Ville του Rick Dalton (DiCaprio) αναμένεται να πουληθεί για 45.000 με 55.000 δολάρια.

Αντίστοιχα ένα από τα κράνη που φόρεσε ο Tom Cruise στο «Top Gun» έχει εκτιμηθεί στα 50.000 με 70.000 δολάρια, ενώ ένα ζευγάρι γάντια του Sylvester Stallone από το «Rocky» έχει αξία 12.000 με 16.000 δολάρια.

Για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας και τρόμου, στην δημοπρασία θα υπάρχει το μοντέλο του διαστημικού σκάφους Nostromo (μήκους 3,35 μέτρων περίπου) που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα του «Alien» του Ridley Scott. Το μοντέλο, σύμφωνα με τους εκτιμητές του Prop Store, έχει αξία 300.000 με 500.000 δολάρια.

Prop Store

Ανάμεσα στα υπόλοιπα αντικείμενα που θα βγουν στο σφυρί είναι ένα κουστούμι της Jennifer Lawrence από τα «Παιχνίδια πείνας», ένα κουστούμι που φόρεσε ο Al Pacino στον «Νονό», καθώς και props από κλασικές ταινίες όπως τα «Θέλμα και Λουίζ», «Ghostbusters 2», «Οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού» και άλλα.