Tom Hanks: «Το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να φοράτε μάσκες»

tom-hanks Nina Prommer
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Ο χολιγουντιανός αστέρας αποκάλυψε πως είχε διαφορετικά συμπτώματα από την Rita Wilson όταν νόσησαν με τον κορωνοϊό.

Η πανδημία του κορωνοϊού είχε τεράστιες επιπτώσεις στον χώρο του θεάματος και προκάλεσε αρκετές καθυστερήσεις και αναβολές στην βιομηχανία του κινηματογράφου. Μια από τις ταινίες κατάφερε να διασωθεί από το κλείσιμο των κινηματογράφων και να βρει στέγη σε πλατφόρμα streaming είναι το πολεμικό δράμα «Greyhound» με τον Tom Hanks.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός έγραψε το σενάριο της ταινίας και εμφανίστηκε στην βραδινή εκπομπή του Stephen Colbert για να μιλήσει για το «Greyhound». Εμφανώς αδυνατισμένος από την περίοδο της καραντίνας όπου έκοψε το ψωμί, το αλκοόλ και την ζάχαρη, ο Hanks τόνισε την ανάγκη λήψης προσωπικών μέτρων ασφαλείας.

Άλλωστε ο ίδιος και η σύζυγος του Rita Wilson ήταν το πρώτο μεγάλο ζευγάρι του Χόλυγουντ που νόσησε με τον COVID19, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της νέα βιογραφικής ταινίας για τον Elvis Presley στην Αυστραλία. Όπως εξήγησε ο Hanks στον Colbert, παρουσίασε διαφορετικά συμπτώματα  από την σύζυγο του.

Ο ίδιος ανέφερε πως η σύζυγος του υπέφερε από ναυτία, έντονους πονοκεφάλους και έχασε τις αισθήσεις της όσφρησης και γεύσης, ενώ ο ίδιος αντιμετώπισε ισχιαλγία, κόπωση και ένιωθε σαν τα κόκκαλα να είναι «φτιαγμένα από κράκερ». Μετά την αποθεραπεία το ζευγάρι δώρισε πλάσμα αίματος στο πλαίσιο εργαστηριακών ερευνών, όμως ο Hanks εξήγησε πως τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Shutterstock / David Fisher

«Αμερικάνοι, δεν το καταλαβαίνω» σχολίασε ο Hanks, εξηγώντας την ανάγκη εφαρμογής προσωπικών μέτρων υγιηνής και ασφάλειας για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, όπως το τακτικό πλύσιμο των χεριών, η κοινωνική αποστασιοποίηση και η χρήση μάσκας. «Είναι κυριολεκτικά το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε» τόνισε ο ηθοποιός στην συνέντευξη του.